Blogin arkisto

Hallusinaatioita

Share |

Tiistai 30.8.2011 - Kari Uoti


Nalle Wahlroos ehdotti vapaa-ajan verottamista, koska se on täysin vapaana lilluva ilo, jota meillä kaikilla on aivan liikaa. Verottamalla vapaa-aikaa työnteko tulee kiinnostavammaksi, meidän kannattaa olla työpaikalla aamusta iltaan, 24/7.

Nalle idean toteuttaminen johtaisi suunnattomaan veropetosvyöryyn, koska kansa ryhtyisi keksimään kellokortteja, joiden mukaan kaikki kansa on työssä aamusta iltaan. Verottajaa huijattaisiin antamalla väärää tietoa verotuksen perustaksi, kohta istumme kaikki linnassa kärsimässä tuomioita veropetoksista, siis siitä, että väitimme verottajalle tehneemme vain työtä.

Nalle idea on hauska, mutta se kertoo vääristyneestä maailmankuvasta, missä valtio on ennen muita. Me olemme vain tykinruokaa budjettipapereissa. Nallea itseään vapaa-ajanverottaminen ei koske, koska hän tienaa kokoajan. Hän istuu kartanossaan Salossa, välillä jaguaarinsa takapenkillä ja tienaa. Hän tienaa myös nukkuessaan, koska Nalle on kapitalisti.

Hän tienasi rahansa myymällä omistamansa investointipankin valtiolle järjettömään ylihintaan, siis samalla tavalla kuin Peter Fagernäs, joka myi konkurssissa olleen oman pikku firmansa isommalle poskettomalla hinnalla. Herrojen kaupat muistuttavat venäläistä maailmaa, missä valtion varat siirrettiin muutaman oligarkin taskuun sisäisin sopimuksin. Tämä meikäläinen varainsiirto tapahtui menetelmää hiukan soveltaen

Vaihtoehtona vapaa-ajan verottamiselle voisi olla pääomaveron korottaminen, otetaan sieltä, missä rahaa kasvaa itsekseen, ilman, että Nalle joutuu tekemään yhtään mitään. Otetaan Nallen kassista, kansallistetaan kaikki yli 5 miljoonan euron yksityiset varat ja laitetaan ne yhteisten vastuitten katteeksi. Ei kukaan ihminen tarvitse mihinkään tätä enempää, paljon vähemmälläkin selviää mainiosti. Ihminen selviää, kun sillä on mielekästä tekemistä, ja vapaa-aikaa.

Ajatus vapaa-ajan verottamisesta on köyhälle vittuilemista. Se osoittaa ylimielisyyttä, joka istuu vaaleanpunaisissa pöksyissä. Nöyryys on kaunista, Nallen maailma ei ole kovin kaunis. Eikä helppo. Mies vaikuttaa jo aika väsyneeltä. Raha ei tuo onnea, lähinnä harmia.

Nalle edustaa mennyttä maailmaa, sitä, jolle on annettu loputtomia privilegioita verotuksessa ja erilaisissa tukiaisissa. Nallen idologia on pyörittänyt maailmaa, pääomien erivapaudet, vapaa liikkuvuus, pääoman viisaus, jota ei ohita mikään. Kaikki pääoman herkut putoavat rahan suuhun, vahingot sosialisoidaan. Nykyinen taloudellinen tilanne kertoo surullisen tarinan, joka voi olla alku uudelle hyvälle, kehittyneelle yhteiskunnalle, missä työtä tehdään tehokkaasti ja jossa jokaisella on mielekästä vapaa-aikaa, tulot verotetaan tasapuolisesti.

Warren Buffett, maailman rikkain sijoittaja kritisoi oman verotuksensa alhaisuutta, jota ei voi perustella mitenkään. Miksi hän maksaa kymmenien miljoonien tuloista vähemmän veroja, prosenteissa, kuin hänen toimistossaan työskentelevät toismistorotat. Sille ei ole mitään rehellistä perustetta. Nallella on vielä pitkä matka viisauteen.

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA

Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, verotus, verottaminen, vapaa-aika, työ, työnteko, Nalle Wahlroos,


Kommentit

30.8.2011 9.32  Hevimies

No joo, kyllähän tota vapaa aikaa verotetaa jo aika rankasti.

Esim. vapaa-ajanasunnoista on maksettu ja maksetaan hirveitä veroja, kaiken maailman paskalakeja säädetään jolla kesämökkiläisen syntinen kikkare saadan tarkkaan syyniin ja samaan aikaan naapurin lande paukku syytää miljoona tonnia lietelantaa pellolleen.

Keräily autoistakin joutuu maksaa samat verot kuin käyttöautoistakin vaikka niillä harvoin ajetaan.

Kalastuksen hoidosta joutuu maksaa vaikka vesialueita joissa kalastat ei välttämättä hoideta lainkaan.

Bensan hintakin nousee heti kun kesälomat alkaa ja viikonlopuiksi korotus tottakai

30.8.2011 11.10  Luksustuotteita ja rikkaita saakin verottaa

Vapaa ajan asunnoista yms. saakin verottaa. Sen sijaan väölttämättömien asioiden verotusta tulee keventää. Vapaa- Ajan asunto on yksi esimerkki ei välttämättömästä eli on luxus tuote. Samoin keräilyautot.
Palkkaveroa alas, omaisuusvero takaisin, perintöveroa saa olla, ruuan yms verotusta alas. Luxus tuotteet ja muita rikkaiden veroja ylös.

Bensan hinnnan korotus kesälomiksi tai viikonlopuiksi ei liity veroihin vai onko joku kuullut viikonlopun bensaverosta.

30.8.2011 11.32  Hevimies

Ahaa eli sulla ei ole vapaa-ajan asuntoa niin siitä saa sitten verottaa.

Mitä jos vapaa ajan asunto ja asunto on halvempia yhteensä kuin tien toisella puolella oleva asunto, niin kuka on se rikas jota pitää verottaa?

Jos ihminen on 5v työstänyt ruosteisesta purkuromusta hienon keräilyauton ja maksanut järjettömät summat rahaa sen kunnostamiseen, niin tekeekö tämä ihmisestä rikkaan ja pitääkö sen loputkin rahat viedä?

Eikös perinnöstä ole jo verot maksettu moneen kertaan?

Polttoaineen hinnasta veroa on 3/4. Että sikäli liittyy kun kate on olematon törkeän verotuksen takia.

Tollanen sosialistinen imbesilli verotus joka kohdistuu kulutukseen saa vain aikaan sen että kenenkään ei kannata tehdä yhtään mitään tuottavaa, vaa maata kotona odottamassa milllon tulee sossusta taas seuraavan kerran rahaa.

30.8.2011 12.04  Luksustuotteita ja rikkaita saakin verottaa

Kyse on siitä, että ihmiset saisivat omien ansioiden mukaan, eivätkä esim. sukunsa tai vanhempiensa ansion mukaan.
Ja vapaa ajan asunto on todellakin luksustuote, ei välttämätön. Kellä on siihen varaa, niin maksakoon, eikö se ole oikeuden mukaista?

Se, että työstää vuosia vanhoista romuista on ihan oma valinta. Eikä siitä niin paljon veroja mee kuin uudesta autosta? Jos taas menee, niin osta uus auto jos kerran tulee halvemmaks.

Mitäs laittaa viimeiset rahansa vapaaajan asuntoon tai keräilyautoon. Laittais johonkin tuottavaan ja käyttäyis rahaa vasta sitten kun on ylimääräistä.

Kulutusta voi verottaa jos se on muuta kuin elämiseen liittyvää, jota ei voi välttää. Palkkavero alas

30.8.2011 13.26  Hevimies

Mitä se on sulta pois jos joku haluaa turvata lastensa tulevaisuuden jättämällä perinnön?

Mikäs sitten on se verovapaa tuottava johon sitten kannattais rahansa sjoittaa?

Mites markkinatalous mielestäsi toimii jos kaikki maailman ihmiset laittavat rahansa vain ja ainoastaan johonkin tiettyyn?

Miksi paiskia niskalimassa hommia jos sillä saa vain elämiseen välttämättömän?

Sen saa henkseleitä paukuttamalla sosialitoimistostakin.

30.8.2011 15.07  Luksustuotteita ja rikkaita saakin verottaa

Ei ole kyse siitä mikä on muilta pois vaan siitä, että kyvyttömät, taidottomat ja tyhmät voi pärjätä paremmin, kuin hyvät ja ahkerat, kun lähtökohdat on erilaiset. Tätä myös yritetään pitää ja puolustellaan keinotekoisesti. Siis kastijako.

Verovapaata tuottavaa ei tarvi olla. Vapaa-ajan asunto ei vaan kehitä kovin paljon muuta kuin korkeintaan itseä?

Yritysatoiminata taas mahdollistaa suuremman hyödyn esim työllistämällä suoraan tai välillisesti, sekä tuottamalla hyödyllisiä palveluita ja verkostoja yhteiskunnalle. Tottakai sillä siis pitää olla veroja vähemmän kuin vapaa-ajan asunnolla. Nyt asia on niin, että ainakin 10 kertaa enemmän veroja ja kuluja siitä tulee ja vielä syyllistäminenkin on suurta.

Kyllä tämän nyt ymmärtää paviaanikin jos on jotain oikeudenmukaisuudentajua, joka ei kumpua vain omista motivaatioista. ja ainoastaan

30.8.2011 17.55  Hevimies

Mitä se on sulta pois jos joku laiska jaakko tienaa enemmän sinä?

Jonkun se pitää se vapaa ajan asuntokin rakentaa ja materialit valmistaa

kaikki ns turha on jonkun työtä ilman kulutusta kaatuu yhteiskunta siihen tulee kannustaa eikä yrittää estää

30.8.2011 20.21  Luksustuotteita ja rikkaita saakin verottaa

Ei ole pois, eikö mee perille.

30.8.2011 22.20  Niklas Herlinin ajatuksia

"Sampo-konsernin konsernijohtajan arvo- ja moraalimaailmaan kuuluu se, että yrityksen ainoa tehtävä on tuottaa lisää prosentteja pääomalle. Se on omistajan moraali, mutta vain Sammon tapauksessa. Yritystä ei ole ilman yrityksen omistajaa ja omistajan arvoja", kirjoittaa Niklas Herlin Uuden Suomen näkökulmassaan.

Niklas Herlin on myös ilmaissut eriävän mielipteensä useimoien miljonäärien mielipiteeseen, että pääomatloja voidaan verottaa enemmän, näin ei voi jatkua...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini