Blogin arkisto

Optimismi - höyrähtäneiden jorinaako?

Share |

Maanantai 19.12.2011 - Hans-Peter Siefen


Mitä optimismi on? Eikö se ole vähän höyrähtäneiden jorinaa? Vastaus kuuluu: voi se olla sitäkin. Optimismi on positiiviseen psykologiaan erikoistuneen tohtori Ilona Boniwellin määritelmän mukaan yleinen luottamus tulevaisuuteen; siihen, että tekemisten lopputulemat ovat todennäköisesti myönteisiä.

Avainsanat: Hans-Peter Siefen, optimismi, pessimismi, myönteinen ajattelu, positiivinen asenne, riskit, varautuminen, tuottavuus


Kommentit

7.1.2011 11.23  Optimisti

Optimismi on pop! Moni käsittää sen täysin väärin, koska on kyynikko, vaikka luulee olevansa muka realisti.

7.1.2011 12.09  Hevimies

Optimismi on helppoa jos on kasvanut pumpulissa, mutta sillon myös on hyvin tavallista ylivarojensa eläminen. Parempi jalat maassa kun pää pilvessä, tosin nelinkontinkaan ei kannata maailmaa ihastella.

7.1.2011 12.30  AP

Elämä ja mielipiteet ja toiminta siten, että kuluttaa ennen kuin tienaa ja luulee asioita on aivan eri asia kuin optimitinen asenne. Optimisti näkee mahdollisuudet, pessimisti vain uhat. Yksikään pessimisti ei ole tullut omalla työllään mijonääriksi. Jos on Jalat maassa mahdollisuuksissakin niin ei pääse mihinkään ja siteen väitetetään ettei mahdollisuuksia ole ollut. Kun haaveilee vain pienisistä asioista saa pieniä asioita.
Sekä ylioptimisti, että pessimisti ovat pilvilinnojen haaveilijoita, jotka eivät tee toimintaa. Pessimisti sen takia, koska se ei muka kuitenkaan kannata. Pessimisti sulkee itseltään asioita pois. Suurin osa on pessimistejä, eli uskovat etteivät saa, eivätkä silloin saakaan. Tämän takia menestyjiä on ihmisistä todella vähän.

7.1.2011 12.45  Hevimies

Jos pessimismin ääripäätä käsitellään niin noin varmasti onkin että ei näe muuta kuin uhat.

Toisinpäin yltiö-optimisti ei näe uhkia lainkaan, eikä omaa minkäänlaista riskien hallintaa.

Parhaiten on asiat kun on sopiva määrä kumpaakin.

7.1.2011 13.18  AP

Ei uhkien näkeminen ja realistisesti käyttätyminen sulje millään lailla pois sitä, että voi olla optimisti.
Sen sijaan realisteiksi itseään kutsuvat ovat järjestään pessimistejä.

7.1.2011 18.18  Hevimies

Ei pois suljekkaan, puhuin ääripäistä.

Ei pessimistikään välttämättä missaa kaikkia tilaisuuksiaan, ei vaan tartu ellei ole täysin vakuuttunut että se on hyvä juttu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini