Blogin arkisto

Viinasen pörssihörinät ovat halpaa populismia

Share |

Maanantai 13.2.2012 - Heikki Ikonen


Joidenkin ihmisten kanssa ei vain tule toimeen. Kun kärvistelin 1990-luvulla suuren laman kourissa työttömänä lukemattomien suomalaisten tapaan, kokoomuksen Iiro Viinanen yritti keksiä konstin jos toisen, jotta valtion ei tarvitsisi kustantaa minulle välttämätöntä työttömyystukea. Nyt, kun olen taas työnmarkkinoilla ja yritän raapia kasaan piensijoittajana itselleni eläkettä, Iiro haluaa lakkauttaa pörssin. Näin hän uhoaa tuoreessa kirjassaan Vasen oikea, oikea vasen, jonka hän teki yhdessä toisen ex-poliitikon Esko Seppäsen kanssa.

Avainsanat: Heikki Ikonen, lama, talous, pörssi, sijoittaminen, sijoittaminen, omistus


Kommentit

13.2.2012 12.34  Pete

Vapaa kauppa kuuluu vapaaseen yhteiskuntaan. Jos joku haluaa perustaa pörssin, joku myydä siellä yrityksensä ja joku ostaa osakkeita, mitä sen pitäisi muille kuulua. Enempää kuin muidenkaan laillisten asioiden kauppa. Viinanen taitaa olla vain liian vanha ukko, kärttyisyyttään kiukuttelee.

13.2.2012 15.26  JK

Miksi yritystä perustaisi ja omistaisi jos se ei maksa osinkoa? Yhden miehen firmassa tulon voi toki nostaa palkkana, mutta ei muuten, ja sittenkin parempi nostaa osinkona.

14.2.2012 10.01  osinko-ossi

Rassannee Iiroa pörssien kova rumba ylösalas ottanut kai itse takkiinsa. Ei pidä ostaa osakkeita jos ei hermo kestä. Mulla muutama osake ollut vuosia osinkoa tulee kurssien sahaus ei liikuta en kuitenkaan myy kun en parempaa tuottoa saa muualta.

14.2.2012 11.22  Kaikki eivät saa osinkoja

Asiahan on päivän selvä. Keinottelu siten, että kysessä on pyramidihuijaus on vain estettävä järkevästi. Se taas ei ole ollenkaan päivänselvää, että jos joku haluaa perustaa pörssin, joku myydä siellä yrityksensä ja joku ostaa osakkeita, mitä sen pitäisi muille kuulua.Enempää kuin muidenkaan laillisten asioiden kauppa. Että laillisuuden ja oikeidenmukaisuuden kriteerit täyttyvät ja huijaukset estetään tai täysin ansioiton, keinotekoisen arvonnousu tai vaikkapa veronkierto.

Tähän ei nyt olla pystytty! Maailman suuriakin pankkeja ja asiatuntijoita on huijattu ja ainakin vedätetty.

Pörssissä ei itsessään ole mitään vikaa. Ihmisillä, jotka eivät itse pörssissä olevia osaakkaita osta tai myy on hyvin hyvin mystisiä ja vääriä käsityksiä asiasta, joista he eivät haluakaan ottaa oikeaa tietoa selville.

15.2.2012 10.40  osinko-ossi

Pelisäännöt pitää toki olla ja niitä valvoa kykyjen mukaan. Lakeja rikotaan pörssissä mutta niin tehdään muuallakin yhteiskunnassa ei se ole vain jonkun jutun ominaisuus. Jos pörssi suljetaan rikkomusten takia niin pitäisi sulkea koko yhteiskunta kun siellä tapahtuu rikoksia. Valvontaa vaan tarpeeksi, pörssi on muuten hyvä.

15.2.2012 11.52  Kaikki eivät saa osinkoja

Onhan valvonnan asia hieman eri nakkivarkaudessa, kuin miljardipyramidihuijauksessa. Vai?

15.2.2012 12.44  osinko-ossi

On ja ei. Miljardihuijauksien valvonnan pitäisi olla tehokkaampaa, mutta valvojien resurssit ja taidot sen ratkaisevat, jos lait ovat kunnossa. Eivät ne nakkivarkaudet ole nakinmyyjälle sen pienempi asia, ja mahdotonta niitäkään on kaikkia saada kuriin.

15.2.2012 13.16  Kaikki eivät saa osinkoja

Kysehän ei ole mitä nakkivarkaus on nakkimyyjälle tai miljardihuijaus on vaikka pankeille, vaan mitä se on yhteiskunnalle= veronmaksajat. Nakkivarkauksista ei kovin suurta tuhoa tule suhtessa miljardipyramidihuijauksiin. Myös osinko ossi maksaa miljardihuijauksesta hemmetin paljon enemmän, kuin nakkivarkauksista. Tavalla tai toisella.

15.2.2012 15.56  osinko-ossi

No eihän vaikka Suomessa tämmöistä ole tapahtunut, joten ei siitä kannata toistaiseksi verkkareitaan repiä. USAssa tilanne on toinen, mutta eivät ne sielläkään arkea ole.

Nakkivarkaatkin maksavat sitä kautta, että hävikit laitetaan tuotteen hintaan eli asiakkaalle. Tai ainakin oletan kaupan näin tekevän.

16.2.2012 20.38  Kaikki eivät saa osinkoja

Suomessahan on tapahtunut tätä parikin kertaa!

17.2.2012 15.20  osinko-ossi

Ei nyt ihan miljardien pörssirikoksia Madofffin tapaan.

17.2.2012 15.25  Kaikki eivät saa osinkoja

On Suomessa vähän pienemmät rahatkin . Haloo nyt vähän. Suomen pankkipaskat on ollu ihan samaa luokkaa suhteessa kokonaisuuteen.

18.2.2012 12.43  osinko-ossi

Joo mutta 90-luvun pankkikriisi ei ollut pörssikriisi, se oli vaan holtitonta pankkien hoitoa. Siinä ei edes rikottu lakeja, oltiin vaan vitun tyhmiä. Kalliiksi tuli kyllä, mutta vähän toinen asia se on kuin mistä aikankin itse puhuin.

18.2.2012 14.30  Kaikki eivät saa osinkoja

Ihan sama! Moni kyllä sai tuomioita. Merkillistä jos lakeja muka siis rikottu.

18.2.2012 22.39  osinko-ossi

Lakeja rikottiin, mutta minä ainakin puhuin pörssiin liittyvistä rikoksista, ei se ole sen suhteen sama. En ole ollut siitä yhtään eri mieltä etteikö lakeja pitäisi noudattaa ja valvoa, mistä tässä nyt riidellään.

20.2.2012 21.36  Herätys

Kaikenlaista syytöstä voi heitellä vaikka mihin suuntaan, mutta kuka katsoo peiliin ja oppii?

27.3.2012 13.20  viinanen iiro

olisikohan syytä ensin lukea kirja ja vasta sitten intoutua kommentointiin. Keskeinen kysymykseni oli:mitä hyötyä yritykselle on olla pörssissä. Poislukien listautumisen yhteydessä rahastus ja kovin harvoin rahastoanti. En edes osinkoa kiistänyt vaan esitin, että maltillinen osingonjako tarjoaisi rahoituksen investointeihin .Muutenin olisi fiksumpaa jos haukkua osaa niin tekisi sen reilusti omalla nimellään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini