Blogin arkisto

Yrityksen tavoite on optimoida henkilöstön määrä

Share |

Torstai 23.2.2012 - Heikki Ikonen


Yhdysvalloissa republikaanien kilpailua presidenttiehdokkuudesta johtaa Mitt Romney, jonka vaalivaltti on talousosaaminen. Kuvernöörinä hän tasapainotti osavaltionsa Massachusettesin budjetin nostamatta veroja, ja sijoitusyhtiö Bain Capitalin omistajana ja johtajana hän siivitti yhtiönsä menestystarinaksi. Bain Capital osti taloudeltaan hoippuvia yhtiöitä, saneerasi ne kuntoon ja möi hyvällä voitolla. Toiminta teki Romneysta miljonäärin.

Avainsanat: Heikki Ikonen, talous, saneeraus, irtisanominen


Kommentit

23.2.2012 12.43  AP

Varsinkin julksen puolen pitäisi kiinnittää huomioita tämän ammattimaisemmin.
Vaan vielä yksi juttu:
Optimaalisen määrän lisäksi avainasemassa on henkilöstön laatu. Eli oikeat ihmiset oikeassa paikassa. Ilman tätä on ihan sama mikä on määrä.

26.2.2012 10.25  Pete

Julkisella puolella fläppiä syntyy herkemmin, totta. Mutta saneerattava siellä kun seinä tulee vastaan. Laatu aina tärkeää

2.3.2012 23.33  tässä mennään aina

yritystoiminnan tarkoitus ei ole työllistäminen työpaikat ovat myönteinen sivuvaikutus ja oikein hyvä sellainen mutta ei mikään velvoite jokainen pulju joutuu ajattelemaan omaa taloutta ensin sitten muita asioita

3.3.2012 18.09  Kumpa tämä toteutuisikin ymmärryksen tasolla

Tämä ei vaan mee kaikilla kaaliin!

7.3.2012 13.22  J

Optimoida henkilöstön määrä ei ole sama kuin tehdä mahdollisimman vähällä henkilöstömäärällä.

9.3.2012 13.07  tässä mennään aina

ei varmaan jos liian vähän porukkaa heikentää työtehoa ja tulosta mutta liian paljon väkeä tarkoittaa tuhlausta voi olla työntekijöille kivaa mutta lystin maksaa firma

13.3.2012 9.07  Hevimies

Yhtiö tasolla ihmettelen suuresti minkä takia johtajat saa optioita pistämällä jengiä pihalle. Ite pistäisin johdon pihalle jos ei tulosta tule kasvulla.

13.3.2012 10.15  AP

Optiot on tosiaan ihmeellisiä. Paitsi niissä tapauksissa kun johtaja on tullut taloon yrityskaupan seurauksena, eli on omistanut yhtiön joka ostettu, yhtiöstä joko maksettu alihintaa tai sitten johtaja ollut hyvinm pienellä palkalla aluksi yhdistetyssä yhtiössä. Näitä on ja ihmiset eivät tiedä taustoja. Tavallinen ihminen elää vain tätä päivää.
Onhan johtaja ja saneeraajakin palkkansa ansainnut jos tavoitteeseensa on päässyt mikä tehtävänä kunhan yhtiön hyväksi. Siis yhtiön hyväksi ei muun.Optiot on taas tässäkin eri juttu.

13.3.2012 11.22  Hevimies

hmm mutta saneeraus tarve on kuitenkin seuraus jostain mikä ei ole yhtiön hyväksi. Palkka toki joo, mutta palkitseminen "hyvästä" tuloksesta on jotekin outoa. Se on vähän kun siivooja lakasis aina maton alle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini