Blogin arkisto

Työhyvinvointia voit rakentaa ihan itse

Share |

Keskiviikko 1.8.2012 - Jama Jama


jamajama.jpgJos näen työpahoinvointia, puhun rohkeasti esimiehelle. En pelkää työpaikkani puolesta, vaan pelkään, että tulee työpahoinvointia unelmatyössä. Unelmassa voi tulla huonoja hetkiä sekä fyysisesti että ehnkisesti, mutta niitä ei tarvitse pitää sisällään. Pitää rohkeasti avata suunsa ja puhua asia, ettei tarvitse tuntea olevansa yksin. Parhaiten pääsee yli kun puhuu ja kertoo kaiken, mitä on sydämellä. Apu on lähellä: ennen kuin haet reseptiä lääkäriltä, toinen ihminen voi olla sinulle lääkäri. Hän ei anna reseptiä, vaan antaa lääkettä puhumalla ja välittämällä. Jos näen ja huoman, että esimiehelläni on paha mieli, menen kannustamaan ja otan olkapäästä kiinni, koska meistä jokainen tarvitsee kannustusta.

Miten onnistumiseen ja menestymiseen tulee, työyhteisö on se, jossa uskomme hyviin asioihin ja annamme toisille vain hyviä asioita. Yritys tarjosi minulle mahdollisuuden ja vain työsopimuksen, muu on kiinni siitä, miten viihdyn työssä ja miten hyvä mieli säilyy päivästä toiseen. Ne ovat pieniä tekoja. Itse saatan esimerkiksi saapua paikalle tuntia ennen ja vaihtaa kuulumisia ja halauksia työkavereiden, esimiehen ja asiakkaiden kanssa. Työssä tarvitaan iloa ja positiivisuutta. Hyväntuulisuus tarttuu nopeasti. Kuuntelu, kannustus ja ihmisläheisyys eivät ole hyväksi ainoastaan asiakkaille. Ne tuntuvat myös työyhteisössä.

Tervehdin jokaista ihmistä, joka tulee vastaan. Elän tunteella jokaisen asian kanssa. Autan ja asetun jokaisen ihmisen rinnalle sekä hyvissä että huonoissa hetkissä. Sanon itselleni joka aamu kun herään sängystä terveenä, että tästä päivästä tulee hyvä päivä – ja uskon siihen. Silloin tapahtuu vain hyviä asioita. Silloin elän unelmaani, ja kun uskoo hyviin asioihin ja on ystävällinen jokaiselle ihmiselle, niin saa työstä paljon irti, ja on vaikea lähteä työpaikalta vaikka sinne onkin helppo tulla. Annan vähän työtäni, mutta saan paljon asioita aikaan. Aurinko paistaa. Pahoinvointia en näe, kun elän suurella sydämellä jokaisen ihmisen kohdalla. Nautin silloin työstäni, ja kasvoni säihkyvät kuin timantti.

Mitä opimme tästä on se, että jokainen on ammattilainen, tähti ja menestyjä. Usko itseesi, ole ystävällinen jokaiselle ihmiselle, niin aurinko paistaa ikuisesti sydämessä. Nauti joka hetkestä ja arvosta sitä mitä sinulla on, ja ole kiitollisempi.

Jama Jama

  • Tuhansia facebook faneja
  • Arjen sankari 2010
  • Vuoden Tamperelainen 2011
  • Lukuisia lehtijuttuja
  • Positiivareiden kustantamassa asiakaspalvelun pikkujättiläisessä
  • Juhani Tammisen kirjassa Takaisin peliin- Näin selvisin työuupumuksesta
  • Tv- esiintymisiä

Koko juttu kuulostaa keksityltä.

Nuori mies lähettää yli 50 työhakemusta, mutta vastauksia ei kuulu. Lopulta hän saa työpaikan marketin kassalta tamperelaisesta lähiöstä, ja päättää hoitaa homman niin hyvin kuin osaa. Hän hymyilee asiakkaille ja sanoo jokaiselle ystävällisen sanan.

Sana hymyilevästä kaupanmyyjästä alkaa kiiriä. Hänet valitaan vuoden positiivisimmaksi tamperelaiseksi, arjen sankariksi ja vuoden asiakaspalvelijaksi. Eräs asiakas perustaa Facebookiin faniryhmän, johon liittyy tuhansia ihmisiä.

Hän esiintyy tv:n keskusteluohjelmissa. Kun nuorukainen muuttaa, lehdet uutisoivat, että Turtolan K-Citymarketin sijaan hän palvelee asiakkaita nyt Espoon Ison Omenan Cittarissa.

menaiset.fi – Suosikkimyyjä Jama Jama: "Pettäisin tamperelaiset, jos en palaisi"

Avainsanat: Jama Jama, asenne, asiakaspalvelu, työelämä, jama jama, suosituin, työhyvinvointi, työpahoinvointi, esmies, työntekijä, maahanmuuttaja, palkka, unelma, palaute, asiakas


Kommentit

2.8.2012 8.48  Hyvä Jama Jama.

Niin totta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini