Blogin arkisto

Hoiva- ja hoitoalan yrittäjät apuun

Share |

Keskiviikko 12.9.2012 - Heli Riipinen & Outi Makkula


Päättäjät ovat luvanneet turvata jokaiselle Suomalaiselle ajanmukaisen ja inhimillisen terveydenhoidon elämän eri vaiheissa. Erityisesti vanhusten hoidon haasteet ja mahdollisuudet ovat ratkaistavissa helposti ilman työpaikkojen kiintiöintiä. Samaan aikaan sairaalat ja hoitokodit potevat akuuttia ja ammattitaitoista työvoimapulaa. Nämä kansantaloudellisesti mittavien terveidenhoitoalan ongelmat saavat ratkaisunsa Hoito- ja hoiva-alan yrittäjistä. Suomessa on tuhansia terveydenhoitoalan yrittäjiä, jotka olisivat valmiita tulemaan apuun.

Suomen terveidenhoitoala kokonaisuudessaan tarvitsee uusia pelisääntöjä. On tiedostettava se tosi asia, että julkinen hoiva- ja hoitoala elää muutoksen aikaa. Kilpailutukset voittavat pääsääntöisesti isot ja valitettavasti myös usein monikansalliset palvelun tuottajat. On myös syytä analysoida näiden toimijoiden kokonaispalvelun laatu. Halvin hinta ratkaisee hankintapäätöksen, vaikka voimassa oleva hankintalaki julkisista hankinnoista antaa mahdollisuuden käyttää pienyrittäjien palveluita. Lisäksi hankintalain mukaisesti kilpailutusta ei tarvita alle 100 000 € verottomista hankinnoista. Sama laki mahdollistaa myös puitejärjestelmän ja suorahankinnat ilman hankalaa ja aikaa vievää kilpailutusta.

On suorastaan anteeksiantamatonta, että työvoimapulassa kouristeleva terveydenhoitoala ei halua käyttää alan osaavia ja ammattitaitoisia pienyrittäjä esimerkiksi vanhustenhoidossa. Vaadimme asiasta avointa keskustelua ja myös pienyrittäjien huomiointia hoiva- ja hoitoalalla varteenotettavana resurssina ja yhteistyökumppanina.

Heli Riipinen
puheenjohtaja
Hoiva- ja hoitoalan yrittäjät ry

Outi Makkula
hallituksen jäsen
Suomen Pienyrittäjät

Suomen Pienyrittäjät
www.pienyrittajat.fi

Avainsanat: Suomen pienyrittäjät, yrittäjä, yrittäminen, hoitoala, hoiva-ala, vanhusten hoito, terveydenhoitoala


Kommentit

12.9.2012 14.29  Hevimies

On ne luvanneet paljon muutakin, ajoneuvo verokin on vain väliaikainen.

13.9.2012 15.36  Joo joo

Niimpä niin ja joopa joo ja tralla lalla laa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini