Blogin arkisto

Seksityö

Share |

Maanantai 19.11.2012 - Lassi Nokelainen


lassinokelainen.jpgIhan ensin pitää sanoa etten itse ole näiden palveluiden käyttäjä. Samoin kuin kannabiksen laillistamisen puoltamisessa, seison myös tämän takana yksilönoikeuksien ja itsensätoteuttamisaatteen takia.

Turhan usein seksipalveluiden myymistä perustellaan sillä että se rumentaa katukuvaa. Nainen jolla on nahkaa päällä, punaiset huulipunat kynsilakkoineen ja turhan pieni minihame häiritsee jonkun silmää - toisen silmää se hivelee. Eikö kadut vallanneet rintaliivi- ja muotivaatemainokset sitten häiritse? Häiritsee toki, mutta niitä on vaikeampi vastustaa kun ne ovat siinä laillisesti.

Lakikysymys

Mielestäni lakiperusteinen perusteleminen on toissijaista. Lait muuttuvat ajan mittaa. Koskaan mitään toimea ei tule perustella sillä että se on laillinen tai laiton koska lait voivat olla väärässä muodossa esitetty, ajasta jäljessä ja tulkinnanvarainen. Sensijaan tulisi asioita perustella järjellä.

Se, että paperittomat ihmiset tekevät seksikauppaa usein, ei ole syy kieltää sitä kaikilta. Mieleen tulee esimerkiksi se, että jos joku on dietillä ja siksi haluaa kieltää kaikilta karkkien syönnin. Tai pikemminkin niin että jotkut tekevät laittomasti graffitteja ja siksi taideopiskelijoiden resursseja vähennetään. Laitonta? Kyllä. Järkevää? Ainakaan näillä perustein ei.

Se että joku näyttää rumalta kadulla tai se että se on laiton, tai se että sitä tekevät paperittomat eivät vielä riitä perusteluksi vastaan.

Perusteluita vastaan

"Ihmiskauppa lisääntyy" - Itseasiassa Ruotsissa kiellettiin seksin osto ja myynti täysin. Tämän seurauksena ihmiskauppa lisääntyi. Eli ainakaan täysikielto ei toimi.

"Se on moraalisesti väärin" - Kenen mielestä? Sinunko? Mitä raamattu sanoo? Miksi se on väärin. Mielipide ei voi ilman perustelua olla syy evätä tätä.

"Rikollisuus lisääntyy" - Palataan taas lakipykäliin. Laki määrittelee sen mikä on laillista ja mikä rikollista. Jos tämä olisi laillista, rikollisuus vähenisi koska tämä ei olisi enää rikollista.

"Vaikea valvoa minne raha menee" - Laillisteteaan bordellit ja tehdään siitä verotettavaa tuloa. Järjestetään tiloja joissa yksityishenkilöt voivat toimia. Näin parittaminen ja ihmiskauppa vähenee ja tarjonta laajenee.

En lähde edes heittämään perusteluja puolesta. Sen tehkööt ne henkilöt jotka palveluja käyttävät. Minä en käytä. Minä puolustan kuitenkin yksilönvapauksia. Kieltäminen ei ole ratkaisu. Kompromisseja löytyy.

Lassi Nokelainen
Uudenmaan piraattien vpj. Olen demokratia-aktivisti. Haluan jakaa kansalle tietoa avoimesti ja poliitikkona antaisin kansan vaikuttaa omiin asioihinsa ja yhteisiin päätöksiin.

Avainsanat: Lassi Nokelainen, seksityö, seksipalvelut, yksilönvapaus, ihmiskauppa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini