Blogin arkisto

Pekkaset pakkiin

Share |

Tiistai 20.11.2012 - Harri Jyrkiäinen


Suomen Pienyrittäjät vaatii pekkasvapaiden poistamista. Suomessa työssäoloaika on Euroopan lyhyin. Yritysten kilpailukyky on vaakalaudalla ja tuottavuutta ja tehokkuutta on saatava lisää. Viennin romahtaminen lisää yritysten irtisanomiskierrettä. Lisäksi on syytä vakavasti miettiä yrityskohtaisia joustoja, jottei riippakiveksi ja kuopattavaksi joutava raamiratkaisu saa aikaan yritysten konkurssiaaltoa.

Suomen Pienyrittäjät vaati työntekijöiden menneen ajan jäänteen pekkasvapaiden poistamista. Yritykset tuskailevat talouden haasteiden ristiaallokossa ja kilpailukykymme maailman markkinoilla on vain haalea muisto. Suomessa työssäoloaika on Euroopan lyhyin. Pekkasvapaiden poistaminen on yksi varteenotettava vaihtoehto työpaikkojen turvaamisessa ja kansallisen kilpailukykymme varmistamisessa.

Toisena asiana on Suomen Pienyrittäjien esille nostama Britannian malli, jossa pienyritysten työllistämistä voidaan helpottaa työntekijöiden irtisanomissuojan poistamisella. Tämä Britannian malli on saanut suomalaisilta yrittäjäkunnalta suurta kannatusta ja hyväksyntää. On myös syytä muistaa, että lukuiset yrittäjät olisivat valmiita työllistämään, mutta nykyinen jähmeä ja yrittäjien kannalta tuskallinen työlainsäädäntö estää tämän.

Lisäksi on syytä avata keskustelu yritysten työntekijöiden ammattiyhdistysmaksujen tilittämisestä ammattiliitoille. Suomen Pienyrittäjät kummeksuu sitä, että yrittäjät ja yritykset maksavat ay-maksuja liitoille. Tämä turha ja vanha tapa on syytä siirtää kierrätykseen ja siirtää maksut työntekijöiden itsensä hoidettaviksi.

Harri Jyrkiäinen
puheenjohtaja
Suomen Pienyrittäjät
www.pienyrittajat.fi

Avainsanat: Harri Jyrkiäinen, Suomen pienyrittäjät, työsuhde, kilpailukyky, tuottavuus, pekkasvapaa, ammattiliitot, irtisanomissuoja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini