Blogin arkisto

Opettajat arvoon - kuri kunniaan!

Share |

Perjantai 12.4.2013 - Pekka Siikala


pekkasiikala.jpgKansa eli sosiaalisessa mediassa mellastava väki vaatii opettajille oikeutta voimatoimiin ja kurin palauttamista kouluun.

Sillälailla, sanoi Tarvajärvi.

Ajatellaanpa mihin ollaan menossa. Jos kuria ryhdytään ylläpitämään voimatoimin niin lähes jokainen naisopettaja joutuu työttömäksi, kuin myös hyvin suuri osa miesopettajista. Hiiltyneen murkkuikäisen tytön tai pojan taltuttaminen ja tiloista poistaminen ei nimittäin ihan rääpäleeltä onnistu.

Ei ainakaaan ilman koulutusta.

Opettajakoulutukseen siis on otettava mukaan itsepuolustustaidot ja osa poliisikoulutuksesta. Vähimmäisvaatimukseksi opettajakoulutukseen hyväksymiseen tulee asettaa vähintään 180 cm pituus ja vähärasvainen minimipaino 90 kg.

Vai tuleeko harkita opettajien aseistamista?

Nyt esille tulleessa tapauksessa opettaja syyllistyi juuri siihen mihin oppilaat halusivatkin hänen syyllistyvän; opettaja poltti päreensä. Oppilaat Suomen kouluissa nauravat tyytyväisinä. Näin on, ja näin on ollut aina.

Hyvä että opettaja sai potkut. Ei siksi että hän tuuppi oppilasta, vaan siksi että hän on sopimaton ammattiinsa, koska poltti päreensä.

On täysin turhaa kuvitella että murkkuikäiset muuksi muuttuisivat vaikka opettajalla olisi jättimuskelit ja pesäpallomaila. Onhan tätä kurin palauttamista kouluihin vaadittu jo ainakin sata vuotta.

Oppilaat voittivat, opettaja hävisi, ja opettaja hävisi koska ei sovi opettajan ammattiin. Näin yksinkertaista se on.

Pekka Siikala
Alkuperäinen teksti ja lisää:
www.pekkasiikalalta.net

Avainsanat: Pekka Siikala, koulu, koulurauha, kuri, opettaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini