Blogin arkisto

Itsenäisyys ei ole vapautta

Share |

Keskiviikko 28.8.2013 - Pasi Rahikka


pasirahikka.jpgItsenäisyys, ei ole vapautta, tai vähintäänkin se ei ole vapautusta kaikesta. Itsenäisyys on monien vastuiden hyväksymistä.

Itsenäisyys Ei Ole Vapautta

1776 joukko ihmisiä uudessa maailmassa, josta myöhemmin tuli Amerikka, allekirjoittivat itsenäisyyden julistuksen. Kyseinen dokumentti ei sanonut, "Okay, tästä lähtien hommat ovat helpompia". He luopuivat taloudellisesta tuestaan, hallinnostaan, sidoksista useisiin hankkijoihin, ja monesta muusta. Niin, heillä oli hyvää syy tähän kaikkeen. Diili itsessään oli huono. Mutta pointtini on tässä se, että näiden ihmisten nouseminen tukemaan kantaansa on aina nähty tuoreena tuulahduksena menneisyydessä. "Hurraa! Olemme vapaita."

Amerikan itsenäisyys on yksi niitä hetkiä, jolloin ihmiset nielevät punaisia nappeja. (Kyllä. Vertasin siis juuri Amerikan vallankumousta Matrixiin. Miksikäs ei?)

Esteiden Poistaja

Ganesh'a, (kuvan elefanttijumalaa) kutsutaan esteiden poistajaksi. Hän ilmentää universumin sellaisia voimia, jotka auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme. Kun aloitin Hindun eri piirteiden opettelun minua kehotettiin tarkastelemaan näitä jumalia sisästen tapojemme ulkoisina ilmentyminä, manifesteina. Silloin kun rukoilen Ganesha'a kysyn itseltäni kysymyksiä, jotka pakottavat minut tutkimaan sisimmästäni löytyviä kykyjä esteiden poistamiseen. (En todellakaan ole Hindu-oppinut, joten voit aivan rauhassa aloittaa hiustesi halkomisen, mutta siitä tuskin on sen enempää hyötyä, joten anna olla.)

Kun valitset omaa polkuasi, julista itsenäisyyden edelliseltä polultasi, jolloin hetki hetken perään joudut tutkimaan syvemmältä itseäsi, jolloin löydät täysin uusia kykyjä itsestäsi.

Itsenäisyyden Liiketoiminta on Kallista

Pian sen jälkeen, kun "Perustajat" julistivat Amerikan vapaaksi agentiksi kansakunta meinasi joutua konkurssiin. Jouduimme pyytämään valtavasti rahaa naapureiltamme, jotka luonnollisesti odottivat saavansa enemmän takaisinpäin. Mieti nyt: muste on juuri ja juuri kuivunut, kun pyysimme rikkailta pomoiltamme oikeutta työskennellä kotoa, jonka jälkeen rupesimme lainaamaan rahaa. “Maksamme kaiken takaisin. Oikeasti!”

Amerikka oli monella tapaa hyvin epätavallinen startuppi. Ihmiset, jotka lainasivat maalle rahaa, antoivat lainansa siksi, että he näkivät potentiaalia sekä kiinteässä omaisuuudessa että raaka-ainevarannoissa, mutta kyllä tässä silti piili epävarmuutensa. Kuvittele omistavasi tontti keskellä suota. Sinne oli vaikea saada tavaroita, ja vaikka lopulta paikasta tulikin ihan hyvä maan muokkauksella, menestys ei ollut taattua.

Itsenäisyys on Vaikea Polku

Itsenäisyyden valitseminen tarkoittaa sitä, että sinusta itsestä tulee oman menstyksesi lähde, kerta toisena perään, uudelleen ja uudelleen. Se tarkoittaa infrastruktuurin rakentamista, (henkinen, fyysinen, psyykkinen ja taloudellinen) jotta polulla voi pysyä. Ja se ei ole missään nimessä päätepiste, vaan enemmänkin halli, joka yhdistää riippuvuuden ja riippumattomuuden. Joku on joskus kirjoittanut, että itsenäisyys on itsehallinnon ja  itsemääräämisoikeuden tila. Ajattele näitä kahta termiä. Itsehallinto on todellisuudessa kasa vastuuta, ja se on valinta olla oma kuninkaansa.

Et ole vailla huolia, etkä ilman vastuistasi, et ole vapaa haasteista tai vaikeuksista tai epäonnistumisen mahdollisuuksista. Et ole vapaa juurikaan mistään. Olet yksinkertaisesti sitoutunut (kirjaimelliseesti tai kuvaannollisesti) siihen, että haluat ohjata laivaasi haluamaasi suuntaan, hyvissä ja huonoissa keleissä.

Ne jotka ovat valinneet itsenäisyyden jollakin oman elämänsä alueella, tervehdin teitä, sillä olette tehneet vaikean valinnan. Mutta palkinnot ovat useimmiten sen arvoisia.

~ Independence Isn't Freedom, Chris Brogan ~

Pasi Rahikka

Alkuperäinen kirjoitus

Pasi Rahikka on perheellinen surffausta rakastava ratkaisu- ja palvelumyynnin ekspertti Lohjalta. Hän on menestynyt urallaan lukuisissa eri myynnin ja myynnin kehityksen tehtävissä. Pasi on saanut kiitosta aurinkoisena ja energisen innostavana asiansa osaavana ammattilaisena, jolla on käytännön kokemusta ja menestystä useilta eri toimialoilta sekä kuluttaja- ja yritysmyynnistä että myös yrittäjänä. 

Hänen positiivinen ja ennakkoluuloton asenteensa ongelmien ratkaisuun yhdistettynä käytännön osaamiseen ja tekemiseen ovat keskeisiä elementtejä, joiden avulla hän voi auttaa yrityksiä myymään enemmän. Pasi osaa myös sosiaalisen liiketoimintamedian valjastamisen myyntiä aikaansaavaksi työkaluksi. Pasin värikäs blogi toimii monille inspiraation ja käytännön työkalujen lähteenä.

Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini