Blogin arkisto

Ota lopputili!

Share |

Torstai 12.9.2013 - Anja Kadziolka


sekuntielamaablogi.jpgMiten monen olenkaan viime aikoina kuullut sanovan, kuinka työnantaja imee heistä kaikki mehut ja kuinka mikään ei riitä pomolle! Moni on ahdistunut ja masentunut, jotkut käyvät töissä jopa vain mielialalääkkeiden voimin.

Ahdistaako?

Useimmalle ihmiselle on tärkeää, minkälaista jälkeä työssään tekee. Jos töitä on liikaa eikä niitä ehdi tehdä kunnolla, tulee ahdistus. Turhautuminen voi johtaa loppuun palamiseen. Turhautua voi liian suureen työmäärään, tai liian suppeaan. Loppuun voi palaa siis riittämättömyyden tunteesta, mutta myös virikkeiden puutteesta. Lopulta kuitenkin loppuun palaneita ihmisiä yhdistää se, että he välittävät kaikista eniten.

Ja tämähän on yritykselle tuplamenetys. Sen lisäksi, että loppuun palanut siirtyy sairaslomalle, yritys on menettänyt todella hyvän ja tunnollisen työntekijän. Joka on sitoutunut tehtäväänsä ja omaa korkean moraalin työn laadussa. Koska työntekijöistään oikeasti välittäviä yrityksiä on harvassa, on verrattavissa lottovoittoon, että omalle kohdalle sellainen osuisi.

Silloin viimeistään kannattaa lähetä yrittäjäksi. Tehdä vaikka mieluisasta harrastuksesta palkkatyön itselleen!

Yrittämisen ihanuus on siinä, että voi tehdä mitä haluaa. Periaatteessa. Pakko tietysti on kuitenkin tehdä töitä, mutta kun työ on mieluisaa ja siihen voi itse vaikuttaa, tai siis on täysi vapaus tehdä sille mitä tahtoo, vie motivaatio pitkälle. Yrittäjä ylittää itsensä joka päivä.

Yrittäjänä voi itse päättää, miten paljon panostaa. Kun pomo ei puuskuta niskaan tai laita määräaikoja tehtävien tekemiselle, voi omaan työhön todella keskittyä. Yrittäjä saattaa myydä vain muutaman tunnin työn, mutta pakertaa täydestä sydämestään viisi tuntia. Tämä on tietysti huonoa bisnestä, ja myönnän itsekin syyllistyneeni tähän, mutta onnistumisesta saatu tyydytys korvaa palkan menetyksen. Ainakin jonkin aikaa.

Jos siis hetkeäkään mietit, että haluaisit tehdä jotain muuta, kuin mitä juuri nyt työksesi teet, ota lopputili. Hyppää oravanpyörästä ja aloita oma yritys. Koskaan ei ole parempi aika kuin nyt!

Anja Kadziolka

Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti.

Lue alkuperäinen kirjoitus ja kirjoittajan blogia Sekuntielämää tästä

Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, loppuun palaminen, uupumus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini