Blogin arkisto

Ihminen on aika kumulatiivinen - vai mitä mieltä olet?

Share |

Lauantai 21.9.2013 - Pauli Vuorio


paulivuorioblogi_paakirjoitus.jpgOlethan kuullut, että onnistuminen ruokkii onnistumista? Silloin tiedät tai olet kuullut, että homma toimii toisinkin päin. Onnistumisen tai epäonnistumisen kierre alkaa helposti jopa huomaamatta omassa päässämme. Kasaantumista tapahtuu siis myös yksilötasolla, ei pelkästään siinä, että raha tulee rahan luo, rikkaudet kertyvät vähäiselle osalle tai ihmiset kasautuvat kaupunkeihin.

Olet mitä ajattelet tai sinusta tulee se, mitä ajattelet, sanovat jotkut kouluttajagurut. Negatiivisuus lisää negatiivisuutta ja - käytännössä vähän vaikeampi useimmille meille suomalaisille - positiivisuus lisää positiivisuutta.

Yksi maailman vaikeimmista metodeista tai kaavoista on: Negatiiviset asiat aina oikeassa paikassa, oikeiden ihmisten kanssa oikeaan aikaan ja hyvät asiat heti kaikkien julki. On aikoja hoitaa negatiiviset asiat, ja joskus ne täytyy hetikin hoitaa tai ottaa esille, mutta olennaista on, ovatko silloin asiaan liittyvät ihmiset kohteena vai tuleeko ns. siviiliuhreja.

Ja sitten on vielä näihin kaikkiin liittyvä haasteellinen asia: onko ihmisten kanava auki. Ihmisten "kanava" voi olla kiinni asenteellisesti tai sitten et saa heidän huomiotaan. Aukaise ensin kanava. Vasta kun kanava on auki, on mahdollisuus vaikuttaa. Ennen sitä hakkaat päätä seinään, olet kuinka taitava tahansa saamaan viestisi perille haluamallasi tavalla.

Pauli Vuorio
pauli.vuorio@powercompetence.fi
Kirjoittaja on tämän median päätoimittaja sekä myyntikouluttaja.

Avainsanat: Pauli Vuorio, asenteet, positiivisuus, palaute, palautteenanto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini