Blogin arkisto

Näin pääset tavoitteisiisi

Share |

Torstai 31.10.2013 - Anja Kadziolka


sekuntielamaablogi.jpgLähes jokainen tuntemani yrittäjä on joko juuri nyt tai jossain vaiheessa elämäänsä ollut keskellä liian paljoa. Yrittäjänä kun helposti yrittää liikaa. Ja kun keksii uusia juttuja, niin sitten pitää yrittää vaan lisää. Vaikka moni asia on pieni, niin monesta pienestä asiasta tulee suuri.

Kun kokonaisuus ei pysy enää hanskassa, mietitään mitä voisi tiputtaa pois. Tulee luopumisen tuska, kun kaikki tuntuu yhtälailla tärkeältä. Sinnikkäälle yrittäjälle luopuminen on vaikeaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että luopuminen ei ole luovuttamista. Vaikeinta on se, jos yrittää ja yrittää monessa eri paikassa eikä koskaan tunnu siltä, että saisi asioita eteenpäin.

Moni miettii myös (vielä yli kolmikymppisenä) mitä haluaakaan elämältään, tämä tekniikka sopii myös siihen.

1. Piirrä isolle kartongille tai vastaavalle kaikki, mitä uraasi, työhösi tai harrastuksiin liittyy. (Älä kuitenkaan piirrä tähän lapsiasi.) Mitä haluat kokonaisuuteen lisää vaikka viiden vuoden kuluttua? Yhdistele asioita toisiinsa ja mieti miten mikäkin asia ohjaa sinua tavoitteeseesi. Jos jokin jää ulkopuolelle eikä siihen tule yhtään viivaa, voisiko sen ruksata yli?

2. Tee tavoitteestasi seinätaulu. Tämän tekniikan hyvä puoli on siinä, että voit tehdä sen miten vaan. Maalaa se isolla seinällesi tai kirjo nätisti sohvatyynyyn. Kuinka vaan. Kunhan näet tavoitteesi koko ajan silmissäsi. Näin voit keskittyä siihen, että teet vain niitä asioita, jotka vievät sinua sitä kohti!

Anja Kadziolka

Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti.

Lue alkuperäinen kirjoitus ja kirjoittajan blogia Sekuntielämää tästä.

Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, tavoitteet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini