Blogin arkisto

25 000 dollarin idea - työtehokkuutta lisää!

Share |

Perjantai 1.11.2013 - Juha Ahola


juhaahola.jpgBetlehem Steelin hallituksen puheenjohtaja Charles Schwab sai kauan aikaa sitten toimivan neuvon työtehokkuuden ja aikaansaamisen lisäämiseksi. Hän pyysi työtehokkuuden asiantuntijan Ivy Leen luokseen, koska hänellä oli halu kehittää omaa sekä johtotiiminsä työtehokkuutta.

Lee lupasi, että hän voi parantaa tehokkuutta, mikäli saa viettää varttitunnin kunkin johtohenkilön kanssa. Schwab kysyi, mitä tämä maksaa, johon Lee tuumasi, ettei mitään, ellette huomaa parannusta ja tuloksia kolmen kuukauden aikana. Jos tuloksia syntyy, Schwab saisi maksaa sellaisen summan, mikä tuntuisi sopivalta.

Neuvo kuului johtohenkilöille seuraavasti:

Haluan, että lupaatte seuraavan 90 päivän ajan työpäivän lopuksi kirjoittaa paperille tärkeysjärjestykseen 6 tärkeintä asiaa, mitä teidän tulee hoitaa seuraavana päivänä. Seuraavana aamuna aloitatte tärkeimmästä tehtävästä ja teette sitä niin kauan, kunnes se on valmis (tai sitä ei sen pidemmälle pysty tekemään) ja siirrytte vasta sitten seuraavan tehtävän pariin. Jos jotain jää tekemättä, siirrätte ne tehtävät seuraavan päivän listan kärkeen.

Jos nimittäin ette tällä keinolla saa päivän aikana kaikkia suunniteltuja tehtäviä tehtyä, ette saisi tehtyä niitä millään muullakaan tavalla.

Ohje kiteytettynä:

1. Joka ilta (tai työpäivän päätteeksi) tee lista seuraavan päivän 6 tärkeimmästä työtehtävästä.

2. Laita lista tärkeysjärjestykseen.

3. Aloita tehtävästä 1, kunnes se on valmis. Älä siirry seuraavan tehtävän pariin ennen kuin edellinen on valmis.

4. Jos jotain tehtäviä jää tekemättä, siirrä ne ensimmäiseksi seuraavalle päivälle. Esim. jos tehtävät nro 1 - 4 ehdit tekemään ja tehtävät 5 - 6 jäävät tekemättä, siirrä 5 ja 6 seuraavan päivän 1 ja 2 tehtäviksi.

By the way, Schwab lähetti kolmen kuukauden jälkeen Leelle 25 000 dollarin shekin palkkioksi tästä ainakin tänä päivänä varsin yksinkertaiselta kuulostavasta ideasta.

Tiedätkö, mikä kompa tässä on? Se, että tämä on niin yksinkertainen, mutta silti niin harva ottaa tätä käyttöön. Moni puuhastelee "sillisalaatin" parissa kuvitteellisessa kiireessä siten, että oma katse (ei monitori) muistuttaa näytönsäästäjää.

Rohkenetko kokeilla tätä ideaa vaikkapa heti huomenna? Nimimerkillä "kokemusta on sekä puuhastelusta että systemaattisesta tekemisestä" voin luvata, että tämä Leen idea toimii!

Keskity 100-prosenttisesti siihen, mitä olet tekemässä, ja mikä on tärkeää!

Juha Ahola

Vauhtipyora.fi

Avainsanat: Juha Ahola, työtehokkuus, tehokkuus, ideat, työtehtävät


Kommentit

3.11.2013 0.11  Heikki Matias Luoma

Mielenkiintoinen tarina, jota en ollut ennen kuullut.

Minulla on tapana kirjoittaa aamuisin ylös päivän tehtävät. Niitä ei ole 6 kappaletta kuin sattumalta, mutta kirjaan ne ylös ja merkitsen tehdyiksi kun ne ovat valmiit.

4.11.2013 21.29  Mertsi

Hyvä tarina .


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini