Blogin arkisto

Johtamista Intian malliin

Share |

Lauantai 21.12.2013 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgHuomasin yhtenä sivujuonteena johtamisopin kirjoja lukiessa, että johtamista voi ajatella muutenkin kuin kvartaalijohtamisena. Ja se jännä asia tuli ilmi Padmanaban Shivakumarin tarinasta, jossa hän kertoi, että johtamisessa on muitakin periaatteita kuin kvartaalituloksen maksimointi. Eli johtamisessa on muitakin asioita kuin pelkkä kuiva ja nuiva tuloksen tekeminen.

Eli hän totesi, että intialaiset johtavat eivät vain ole ylpeitä yrityksen menestymisestä vaan myös yhteisön vaurastumisesta ja alueellisesta kehityksestä. Eli johtaminen voi olla muutakin kuin vain pörssikurssin tuijottamista.

Voisikohan tässä olla miettimistä esimerkiksi valtion ääntä kuuntelevissa yrityksissä eli sinne visioon, missioon tai strategiaan upetaan myös mukaan arvoja, joiden avulla toimintaa ohjataan kehittämään ihan omaa kotipesää. Eli tiukan tulostavoitteen lisäksi tavoitteina on yhteisön vaurastuminen ja alueellinen kehitys. Eli osa siitä rahasta, joka työnnetään osakkeen omistajille suunnattaisiinkin kehityksen tulemiseen ja kotimaisen tuotannon tukemiseen. Ihan niin yksinkertaisella tavalla, että pidetään ne työpaikat sitten täällä kotimaassa ja hiukan huonommalla katteella toimittaessa tähyillään tuonne vuosien päähän eikä seuraavan kvartaalin loppumiseen.

Voisi olla aika haasteellista muuttaa omia toimintatapoja niin, että tähdätään pikavoiton sijaan pitkäaikaiseen kehittymiseen.

Kuhan pohdin, Kari..

 

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.
www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, johto, johtaminen, työ, tulos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini