Blogin arkisto

Et ole "VAIN JOTAIN"

Share |

Perjantai 7.2.2014 - Juha Ahola


juhaahola.jpgVain siivooja, vain parturi, vain myyjä, vain duunari, vain kassaneiti/-poika, vain puutarhuri, vain puuseppä, vain yrittäjä, vain autokorjaaja, vain ammattikoulun käynyt, vain ylioppilas jne… 

HÖLYNPÖLYÄ!

Voit olla VAIN jotakin, jos itsellesi niin uskottelet ja sellaisen ajattelutavan hyväksyt tai voit olla YLPEÄNÄ TODELLAKIN JOTAKIN.

Kenenkään ei pitäisi olla "vain jotain". Ei itseä pidä vähätellä. Ammatti, koulutus, titteli tms. ei anna leimaa otsaan olla vain jotakin. Jos ympäristö pyrkii vetämään alaspäin ja lannistamaan, kannattaa miettiä, olisiko aika vaihtaa "piirejä" = ihmisiä, keiden kanssa aikaa viettää ja keiden kanssa vuorovaikuttaa.

Avainsanat: Juha Ahola, asenne, asenne ratkaisee, osaaminen


Kommentit

9.2.2014 12.02  Virpi Hakkarainen

Kirjoitus on mielestäni alusta loppuun asti täyttä asiaa, todella tärkeä näkökulma tuo "vain". Niin usein, siis liian usein kuulee sanottavan juuri noin: "olen vain"... Silloin voi saada hetkessä ko. henkilöstä tietyn kuvan, vaikka henkilö itse ei pohjimmiltaan sitä haluaisikaan antaa. Kuka haluaisikaan itseään vähätellä, minkä seurauksena oma arvomme, se ainutalaatuinen minämme heikkenee toisten silmissä! Kun viestimme sanoin ja olemme "vain" sitä ja tätä, niin kelpaamattomuuden tunne, vaikkapa tiedostamatonkin vahvistuu meissä. Näin me kuitenkin melkoisen usein teemme. Kuka/mikä tähän pakottaa? Opittua kommunikointiako? Ehkä sitäkin.

Iso ja kiinnostava kysymys tässä arkisessa elossa ja olossa!

13.2.2014 11.27  Juha "Vauhtipyörä" Ahola

Kiitos Virpi!

Ja jos joku vähättelee työtään, tämä on myös voi aiheuttaa asiakkaalle ikävän tunteen.

"Etkö haluasi palvella minua?"

"Etkö arvosta sitä työtä, mistä minä sinulle/teille maksan?"

"Etkö arvosta päätöstäni tilata tätä palvelua (turhaa, arvotonta, työtä)?"

...

On ikävä nähdä kituvia ihmisiä töissä, joissa eivät viihdy. Emmehän halua nähdä myöskään kituvia tai kärsiviä elämiä... Viittaus voi olla raaka, mutta onhan se kohtuutonta kiduttaa itseään kuukausia, vuosia, vuosikymmeniä työssä, josta ei itse löydä innostusta ja hyviä syitä tekemiselle.

15.2.2014 21.44  Yks Jäbä

Suomessa kuitenkin moni ihminen suhtautuu nimenomaan palvelutöihin tai siivoojana olemiseen. Siinä annetaan kaikki mahdollisuudet muille ja tyydytään omaan kohtaloon, jonka on valinnut itse. Taustalla on arvostuksen puute tiettyjä asioita kohtaan jotka ovat meillä kulttuurissa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini