Blogin arkisto

Miten kalenteri voi helpottaa elämää?

Share |

Keskiviikko 2.7.2014 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgVuodesta toiseen käyn toiveikkaana kirjakaupassa. Toiveikkaana siitä, että tänä vuonna löytäisin kalenterin, joka olisi sekä kaunis että käytännöllinen. Sellaisen, missä olisi riittävästi tilaa tehtäville ja värikuvitusta — lapsi minussa pyytää. Jotain erilaista, jotain kaunista. Jotain, mikä olisi kiva kaivaa kassista, tuntuisi kivalta käsissä ja houkuttelisi ideointiin ja luonnosteluun. Hyllyissä näen paljon kauniita kansia, mutta osaan jo kokemuksesta varautua pettymykseen. Kalenterin sisältä löydän saman mustavalkoisen bulkkikalenterin, joka ei yllätä eikä houkuttele.

Tänä vuonna on toisin!

Tänä vuonna en aio pettyä. Tänä vuonna toteutan sen, mistä jo pitkään olen haaveillut. Tänä vuonna suunnittelen ja painan oman kalenterini, joka on enemmän kuin kalenteri: Mamaonbis Plannerin, joka ohjaa arjen suunnitteluun, tavoitteiden saavuttamiseen. Mamaonbis Planner on suunniteltu tunteella, se on aivan täysin erilainen kuin mikään, mitä olet ikinä nähnyt!

Mamaonbis Planner on sekä kaunis että käytännöllinen. Se houkuttelee suunnittelemaan elämää eri tavalla kuin peruskalenteri. Tavoitteet jaotellaan kausi-, kuukausi- ja viikkonäkymiin ja jokaisen viikon välissä on kokonainen aukeama seuraavan viikon suunnitteluun! Jokaisella viikolla on lisäksi oma viisaus, motivoiva ja ajatuksia herättävä lainaus.

Lisäksi, se auttaa jaksamaan, usko vain. Tässä miksi.

Kauneus rentouttaa

Mieti, miltä sinusta tuntuu kun näet kauniin maiseman, kauniin kuvan, kauniin taulun, suloisen lapsen tai kauniin väriyhdistelmän sisustuksessa, vaatteissa tai asusteissa. Itse rentoudun, ihastelen, tunnen oloni inspiroituneeksi. Kauneus saa aikaan hyvän olon tunteen. Siksi haluamme ympäröidä itsemme sillä. En tarkoita tällä sitä, että kun haalit paljon kauniita tavaroita kuten harakka kiiltävää, olisit onnellinen. Ei. Kauneus on katsojan silmässä, ja kaunis voi olla myös vanha, ryppyinen ja kulunut, mutta hienosti muotoiltu tai kauniin sävyinen esine. Kaunista on se, mikä puhuttelee. Luonto on kaunis. Taide on kaunista. Vanhat rakennukset ovat kauniita. Ruokakin voi olla kauniisti aseteltu ja näin ateria sitäkin herkullisempi. Kauneus ei yksinään tee meistä onnellisia, mutta se kyllä auttaa meitä jaksamaan.

Kauneudella on tärkeä rooli elämässämme. Siksi haluan, että Mamaonbis Planner on kaunis, sillä kuljetammehan sitä mukanamme vuoden jokaisena päivänä. Ja koska sisältö ja käytännöllisyys ovat minulle tärkeitä, halusin täyttää sen kauniilla ajatuksilla ja jättää reilusti tilaa myös sinun ajatuksillesi.

Suunnittelussa minulla on mahtavat tukijoukot. Tuhannet kiitokset teille kaikille! Plannerin visuaalisen ilmeen takana on graafinen suunnittelija Milla Kissaniitty. Ideoita olen saanut yrittäjä-äideiltä, työssä käyvältä äidiltä, äideiltä, jotka suunnittelevat yritystä, myös yrittäjiltä, joilla ei vielä ole lapsia. Planner kasaantuu hyvää vauhtia ja runsain ideoin!

Tuhannet kiitokset myös kaikille Plannerin tilanneille, ette tiedäkään miten suuri kannustus on se, että olette tehneet tilauksenne jo nyt, vaikka ette paljon vielä ole nähneet. Esittelen jatkossa enemmän, sitä mukaa kun sivut valmistuvat. Esittelykuvia varten tulostan, leikkaan ja liimaan sivut muistikirjaan. Herättelen Planneria vähitellen eloon!

Suunnittelussa huomioin kaikki kommentit, myös jatkossa. Haluan tehdä Planneria, johon sinäkin rakastut. Kerro siis toiveesi, nyt voit vielä viime hetkellä niitä tehdä tähän alle kommenttina, Facebookissa, Twitterissä tai sähköpostitse, suurkiitos!

Ps. Tänä vuonna teen Plannereita vain pienen erän, joten jos haluat varmistaa itsellesi oman kappaleen, tee ennakkotilaus tästä.

 

Avainsanat: Anja Kadziolka, kalenteri, kauneus, planner


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini