Blogin arkisto

Retoriikan kesäkoulussa

Share |

Tiistai 8.7.2014


karivahtolammi.jpgOlin eilen kuuntelemassa Hämeenlinnassa retotoriikan kesäkoulua. Listalla oli hyviä puhujia ja minua kiinnosti erityisesti Ajattelun Ammattilainen eli Lauri Järvilehto. Olen seurannut pitkään hänen blogiaan ja halusin kuulla häntä myös livenä.

Muina puhujina oli muunmuassa Timo Soini, Jari Parantainen sekä muutama muukin. Niiltä puhujilta keitä kuuntelin sai paljon ajatuksia. Yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki muistutti käänteisestä kirjanpidosta eli siitä, että vastuu epäonnistumisilla on johdolla eikä pienillä ihmisillä. Juhana Torkki muistutti tarinoiden voimasta.

Mutta siltikin eniten minuun vaikutti Lauri Järvilehdon esitys siitä miten me toimimme. On aina hämmentävää nähdä kuinka tiede ja tutkimukset avataan maallikoiden ymmärtämään muotoon. Nyt osaan jopa esittää yksinkertaisesti sen kuinka aivot rakentuvat tai kuinka muistiyksiköiden rakennetta ja määrää demostroidaan.

Eilen siis oli hyvä ja opettavainen kesäkoulu, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.
www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, retoriikka, kesäkoulu, aivot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini