Blogin arkisto

Positiivisesta ajattelusta

Share |

Tiistai 5.8.2014 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgEilen tuli lunta tupaan oikein olan takaa. Ja silloin on aika vaikea ajatella positiivisesti. Eliset ongelmat oli niitä ikääntymiseen liittyviä asioita eli kolotuksia, verenpaineen karkaamista uusiin sfääreihin sekä sen semmoista. Ja kotona sitten kiukuttelin itsekseni siitä, että miksi ei voi olla niinkuin nuorempana. Ja se kirvoitti tähän kirjoitukseen. Eli positiiviseen ajatteluun.

Maailmaa voi katsella erilaisten lasien läpi, mutta ehkä parhaat lasit ovat sellaiset joilla asiat näkee positiivisesti. Eli siksi ajattelin kirjoittaa muutaman ajatuksen positiivisesta katsantokannasta. Ehkä se taasen palauttaa ajatukset maanpinnalle ja laittaa asiat oikeaan perspektiiviin.

Kohdista katse hyviin asiohin

Jostain kumman syystä ihmiset lähestyvät asioita aina negatiivisesta suunnasta. Ajatellaan että tuokaan ei onnistunut ja en tuotakaan osannut. Mutta harvemmin katsotaan niitä asioita mitkä meni hyvin. Huono päivä saadaan helposti aikaiseksi sillä, että kohdistetaan katse pieleen menneisiin asioihin. Eikä suinkaan niihin jotka onnistuivat.

Listaa onnistuneet asiat ja laita ne näkyville. Se saattaa muuttaa huonon päivän hyväksi.

Lauri Järvilehto puhui onnesta povitaskussa eli siitä kuinka väsyneenä on vaikea huomata päivän hyviä asioita. Ja siitähän tässä on kyse eli muistetaan vain huonot asiat eikä hyviä. Eli päivästä löytyy aina kymmenittäin onnistuneita asioita, mutta kohdistamme katseemme aina kuitenkin vain niihin negatiivisiin asioihin.

Ehkä tuo katseen kohdistaminen eri paikkaan muuttaa hiljalleen katsantokantaamme monissa asioissa. Huonon päivän merkitys muuttuu. Eli huono päivä tuleekin vasta sitten kun tapahtuu jotain todella huonoa eli ajetaan kolari tai auto varastetaan. Mutta muutoin asiat ovat vain hiukan hankalia.

Älä katso taaksepäin vaan eteenpäin

Olen käsittänyt, että huonoa onnea ei todellisuudessa ole. Vaan, että on kyseessä tila, jossa ihminen itse luo omat ajatuksensa siten, että näkee vain negatiiviset asiat. Eli elämää ei pitäisi elää siten, että kärsii jatkuvasti tehdyistä virheistä. Niistä pitää ottaa opiksi, mutta muulloin katse pitää suunnata tulevaisuuteen.

Odota iloisia asioita ongelmien sijaan. Se helpottaa elämää.

Eli pitää etsiä tulevaisuutta, jossa tapahtuu hyviä asioita eikä odottaa aina vain niitä tuhoja ja tuomioita. Tämä negatiivissävytteinen elämäntapa näkyy lähes jokaisella elämän osa-alueella niin töissä kuin vapaa-ajalla. Eli miksi pohtia sitä mikä ei onnistu kun samalla tarmolla voi pohtia, että miksi onnistuisin. Luomalla valmiiksi negatiivisen ajattelumallin saa varmasti ennustuksensa onnistumaan eli asiat menevät pieleen.

Kehoni on temppelini

Tämän kirjoituksen lähtökohtana oli kuitenkin tämä viimeinen kappale eli itsestään pitää pitää huolta myös fyysisesti. Ennemmin tai myöhemmin huono ylläpito kostautuu. Huonotuulisuus tuo mukanaan väsymystä, liika kiire rasittaa ja hiljallee keho alkaa rapistumaan.

Jotta sitä elämää voi katsella positiivisesti, niin pitää myös pitää huolta kehosta. Keho ja aivot ovat yhteydessä eli mikäli jompikumpi voi huonosti, niin myös toinenkin voi samalla tavalla. Eli kaiken kiireen keskellä pitää muistaa pitää huolta myös fysiikasta.

Kuhan pohdin näin aamutuimaan, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.
www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, vastoinkäymiset, positiivisuus, ajattelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini