Blogin arkisto

Tämänkö takia perse on auki? Arjen ahtaus johtuu tuhlatusta tulevaisuudesta

Share |

Perjantai 29.8.2014 - Juha Ahola


Voitko tuhlata tulevaisuuttasi? Ja jos voit, miten sen teet?

Jos lähdet lenkille ja tunnet kiven kengässä, todennäköisesti pysähdyt ja heristät kiven kengästä pois. Jos roska joutuu silmään, haluat siitä eroon välittömästi. Mikä sitten on arkipäivässä “roska silmässä” tai “kivi kengässä”.

Soivatko kellot, jos odotat tilipäivää kuin kuuta nousevaa (taas kerran), jotta pääset laskupinosta eroon? Valitettavan harvalla lamput syttyvät siitä, että jokin on pielessä, jos tilanne on yhtä huono kuukaudesta toiseen. Luottohäiriöiden määrä kasvaa alati! Eikö sitä ole rahatilanne liian veitsenterällä, jos vaikkapa 50 – 100 eruon ylimääräistä menoerää täytyy viivyttää seuraavaan tilipäivään?

Tehdäänpä johtopäätös –> 

Tämän päivän tilanteessa olemme “eilisen” valinnoillamme ja “huomiseen” voimme vaikuttaa tämän päivän valinnoilla. Jos arki on tänä päivänä ahdasta (olipa se sitten rahatilanne tai mikä tahansa muu asia) niin sehän johtuu siitä, että menneisyydessä olet tuhlannut tulevaisuuttasi.

Kyse on valinnoista! Tämän päivän valintojen merkitys tulevaisuuteen!

Jos haluaa timmimmän kropan, pitää alkaa tehdä jatkuvia, parempi, valintoja mm. ravinnon ja liikunnan merkeissä. Jos haluaa rahatilanteensa kohenevan, täytyy tehdä parempia valintoja rahankäytön ja/tai tienaamisen suhteen. Ei pureuduta keinoihin nyt yksityiskohtaisesti, mutta otetaan esiin pari tulevaisuuden tuhlaamiseen liittyvää esimerkinomaista karkeistettua valintaa.

Toinen henkilö valitsee tuhlata rahansa merkkivaatteisin tai uusiin autoihin, toinen säästää tai sijoittaa rahansa säännöllisesti mieluummin ja “tyytyy” ajamaan vanhalla autollaan. Toinen päättää laiskotella vapaa-ajallaan tv:n ääressä tai Facettamalla, toinen kehittää itseään ammattikirjallisuuden avulla ja käy seminaareissa.

Kaikilla on käytössään 24 tuntia vuorokaudessa. Noin 8 tuntia kuluu työn parissa, noin 8 tuntia lepoon ja noin 8 tuntia vapaa-aikaan. Miten valitset käyttää vapaa-aikasi? Jätetään selittelyt sikseen ja myönnetään itsellemme se tosiasia, että parempia tuloksia halutessamme, meidän tulee tehdä parempia tekoja! Sohvalla löhäily ei sinällään ole tuomittavaa, mutta jos jatkuvasti valitsee sen mieluummin kuin hikiliikkumisen tai itseä kehittävän kirjallisuuden lukemisen, on aivan turha odottaa myöskään parempia tuloksia.

”Arjen ahtaus johtuu tuhlatusta tulevaisuudesta!” -Sarasvuo-

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, valinnat, tulevaisuus


Kommentit

29.8.2014 11.50  Kaikki eivät voi käyttää samoin aikaansa

Voi kun tuota 8, 8, 8 systeemiä voisikin käyttää. On vaikeata.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini