Blogin arkisto

Helpoin ja nopein koskaan kokemani keino nostaa myyntiä kymmenillä prosenteilla

Share |

Maanantai 24.11.2014 - Heikki Luoma


heikkiluoma.jpgArvaan, että yritysesittelysi toinen kalvo sisältää seuraavia tietoja: yrityksen perustamisvuosi, koko, toimistojen sijainnit ja mahdollisesti jotain muuta yrityksesi perustietoa.

Jos arvasin väärin, voit onnitella itseäsi, mutta jos arvasin oikein, sinun on muutettava esityksesi.

Kerron kohta miten.

Sakulla (nimi muutettu) oli yritysesittely, jossa toinen kalvo sisälsi yrityksen perustiedot. Saku kertoi myyntinsä nousseen 50 %:lla puolessa vuodessa sen jälkeen kun yhdessä olimme siirtäneet yrityksen perustiedot -kalvon paikan.

Miksi yrityksen perustiedot toisena kalvona on huono asia?

Moni uskoo, että esityksesi seuraaja on kiinnostunut yrityksestäsi. Valitettavasti se pitää paikkansa vain harvoin. Eivät he ole sinusta ja yrityksestäsi kiinnostuneita.

Joskus jotkut jopa loukkaantuvat kertoessanin tuon, mutta mieti itseäsi. Odotako innolla saavasi tietää koska yritys X on perustettu? Veikkaan ettet odota.

Odota muuta ja niin odottaa sinunkin esitystä seuraava.

Esityksesi seuraajalla on mielessään ääneen lausumaton kysymys: "mitä yritysesityksessäsi on minulle?"

Kertomalla yrityksesi perustiedot et vastaa hänen kysymykseen ja esitystäsi seuraavan huomio alkaa herpaantua ennen kuin olet edes päässyt kunnolla vauhtiin. Seuraajalle tulee mieleen "hoh hoijaa".

Yrityksen perustiedoille on kuitenkin täsmälleen oikea paikka esityksessä.

Jos esittämäsi asiat ovat kiinnostavia, vasta sitten seuraaja arvioi mielessään mm onko yrityksesi luotettava ja miten yhteistyö yrityksesi kanssa toimisi.

Silloin hänellä on mielessään kysymys "voinko ryhtyä yhteistyöhön tuon yrityksen kanssa?" Hän arvioi yrityksesi luotettavuutta, mikä on yhteydessä riskin välttämiseen.

Vastaa hänen ääneen lausumattomaan kysymykseensä luottamusta herättävillä perustiedoilla. Se merkitsee, että yrityksen perustiedot on oltava esityksen lopussa.

Siirrä siis toinen kalvo esityksen loppuun.

Sen tehtyäsi mietit ehkä, mitä tulee toiseksi kalvoksi kun yrityksen perustiedot on siirretty esityksen loppuun. Siitä kirjoitan toiste.

Heikki Matias Luoma
Actional Oy
www.actional.fi

Avainsanat: Heikki Luoma, myyntipresentaatio, presentaatio, yrityksen perustiedot, yritys, yritysesittely, yrityskalvot kestolinkki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini