Blogin arkisto

Kuusi yrittäjän tärkeintä ominaisuutta

Share |

Keskiviikko 31.12.2014 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgJoskus yrittäminen voi olla raskasta. Hmm.. ja paskat – yrittäminen on aina raskasta. Mutta se on elämää. Se on unelmien toteuttamista. Jos se ei olisi raskasta, ei se olisi nautinnollistakaan. Ei mustaa ilman valkoista. Ei hyvää ilman pahaa. Ei taivasta ilman helvettiä (kiitos vaan Mäkeläinen ja kumppanit).

Mutta vaikka nautimme tästä kaikesta, niin miten pääsisimme nauttimaan työmme hedelmistä, mitä unelmien toteuttaminen, menestys, se, että pääsisimme aamuisin sängystä, oikein vaatii? Tässä kuusi asiaa, jotka tulivat mieleeni, kun aloin ensin kirjoittaa artikkelia siitä, miten harrastuksesta voi tehdä bisneksen. Mitä ominaisuuksia yrittäjältä vaaditaan?

1. Sitkeyttä

Yrityksen perustaminen on helppoa, mutta sen vieminen menestykseen ei onnistu yhdessä yössä. Vaikka idea olisi loistava, niin voi kestää aikansa, ennen kuin kaikki sen ymmärtävät. Tarvitaan paljon verkostoitumista, viestintää, suunnan muutoksia ja pohdintaa, työtä ja vielä enemmän työtä. Sitkeys on se, mikä ratkaisee. Lannistua ei saa!

2. Intohimoa

Koska yrittäminen vaatii sitkeyttä, ei siitä tule mitään, jos kyseessä ei ole yrittäjän intohimo. Jotta yrittäjä jaksaisi puskea kiven läpi päivästä toiseen, hänellä täytyy olla raudanluja usko siihen, että jonain päivänä hän vielä lyö läpi. Lisäksi hänen täytyy rakastaa sitä, mitä hän tekee. Siksi yritystä ei kannata perustaa, jos kyseessä ei ole se, mitä intohimoisesti haluaa tehdä. TAI mitä tekemättä ei pystyisi elämään. Intohimoa tai jopa pakkomiellettä!

”Don’t start a company unless it’s an obsession and something you love.” Mark Cuban

3. Arvostusta

Kun yrittäjä rakastaa sitä mitä tekee niin paljon, että tekisi sitä vaikka ilmaiseksi, niin usein hän tekeekin. Koska haluamme auttaa toisia niin kovasti, teemme vapaaehtoistyötä, teemme palveluksia ystäville, sukulaisille ja autamme yrittäjäkolleegoitamme. Auttaminen on todella hienoa ja henkisesti palkitsevaa, mutta ei tuo rahaa tilille!

Ja siitähän tässä on lopulta kyse. Meidän ON TIENATTAVA elantomme työllämme, ja kaikki se ilmainen työ mitä teemme, on pois maksullisesta työstä.

Kyse on itsensä arvostamisesta. Kun arvostamme omaa osaamistamme riittävästi, kehtaamme, osaamme ja pystymme pyytämään siitä myös sopivan korvauksen!

4. Nälkää

Joskus olen korjannut rahasta puhumisen yhteydessä, että anteeksi, tämä on niin raadollista… mutta nyt sanon, että ne, joilla on varaa paheksua laskuttamista, myymistä, markkinointia, tienaamista, rahan tekemistä, eivät ehkä tiedä, mitä tarkoittaa kun rahaa ei ole. Kun oikeasti on pulaa kaikesta. Kun on oikeasti halu parantaa elämää, saavuttaa jotain ja muuttaa maailmaa.

Nälkä puskee eteenpäin. Sen avulla saa aikaan. Se auttaa nousemaan sängystä ja tekemään tiukkoja aikatauluja. Oppimaan uutta. Kasvamaan. Kun visio, unelma on riittävän suuri ja houkutteleva, on nälkä sitäkin suurempi.

5. Fokusta

Jos mietit koko ajan sitä, mitä vaihtoehtoja sinulla on (esim. työpaikan haku, osa-aikainen työ, sivutoiminen yritys, sivutoiminen työ…) sen sijaan, että veisit yritystäsi kohti menestystä, on fokuksesi hukassa.

Jos et ole varma siitä, oletko oikealla tiellä, et yritä tosissasi, vaikka ajattelisitkin niin. Kun olet 100 % varma, että tämä on JUURI se asia, mitä sinun oli tarkoitus tehdä tässä elämässä ja juuri nyt ainoa vaihtoehtosi, keskittyy mielesi aivan eri tavalla siihen, miten pääset tavoitteisiisi. Lopulta ajatuksiisi ei mahdukaan mitään muuta.

If you have an exit strategy, it’s not an obsession. Mark Cuban

6. Arvoja

Vaikka menestymisen nälkä olisi kuinka suuri, ei unelmiaan voi keinoja kaihtamatta toteuttaa. Menestyminen ei tarkoita moraalin unohtamista, toisten riistoa tai vedätystä. Koska teemme sitä mitä rakastamme, aidosti välitämme siitä, että työllämme on merkitystä.

Lopulta meillä ei ole paljon muuta, kuin omat arvomme ja tieto siitä, että olemme eläneet elämämme hyvin. Minkään unelman saavuttaminen ei voi korvata sitä, jos olemme matkalla menestykseen talloneet muiden unelmat jalkoihimme. Se, että olemme tiellämme menestykseen auttaneet myös muita menestymään, on palkkioista suurin.

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, yritys, yritystoiminta, yrittäjän ominaisuudet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini