Blogin arkisto

Pääoma, yrityksen pääoma

Share |

Tiistai 20.1.2015 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgVierailuluennolla TTY:ssä Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen sanoi, että yrityksen pääoma valuu joka perjantai ulos konttorista ja se pitää saada palaamaan joka maanantai takaisin. Häne puheissaan oli vinha perä. Nykyajan tietotyöläiset ovat yrityksen todellinen pääoma.

Jim Collins sanoi kirjassaan Hyvästä Paras, että oikeiden ihmisten valitseminen on tärkeä tekijä yrityksen siirtymisessä hyvästä parhaaksi. Eli hän korosti samaa asiaa kuin myös Mikko Kutunen omassa puheenvuorossaan. Eli sitä että tietotyöläisten valloittamassa työpaikassa pääoma sitoutuu pääomaan eli osaajien tietotaitoon ja persoonaan.

Elämässä voi saavuttaa mitä tahansa, kunhan ei välitä siitä kuka saa kehut, Harry S. Truman

Usein puhutaan siitä, että yrityksen tärkein resurssi on ihmiset. Mutta tämä on osatotuus asiasta, sillä yrityksen tärkein resurssi on oikeat ihmiset oikeassa paikassa. Eli hyväkin asiantuntija väärässä tehtävässä kuluu hukkaan.

On mielenkiintoista, että parhaiden yritysten henkilöstövalinnoista vastaavat puhuvat oikeanlaisten ihmisten löytämisestä sen sijaan, että puhuvat oikeiden taitojen omistajista. Eli heille on monesti tärkeämpää löytää henkilö, jonka luonteenpiirteet ja arvot vastaavat toiveita kuin se, että taidot ovat oikealla tasolla. Ihmisen voi aina kouluttaa tehtävään, mutta luonteenpiirteitä ei voi kovinkaan helposti muuttaa.

Yrityksen kasvua ei estä markkinat, tekniikka tai kilpailu vaan se, että yrityksellä ei ole riittävästi oikeita ihmisiä.

Kuhan pohdin, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, pääoma, työntekijä, tietotaito, tietotyö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini