Blogin arkisto

Miten yksinyrittäjä pystyy kasvamaan?

Share |

Keskiviikko 1.4.2015 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgYksinyrittäjä on usein kovin yksin. On vaikea löytää toista ihmistä, joka oikeasti välittäisi ja olisi valmis panostamaan siihen, että yritys menestyisi. Ideoita on paljon ja suunnitelma kasvuun mielessä, mutta omat kädet eivät vain riitä toteuttamaan kaikkea.

Siksi olisikin hyvä perustaa yritys yhdessä kumppanin tai kumppaneiden kanssa.

Mutta jos kumppaneita ei satu löytymään lähipiiristä kun yritysidea polttelee mieltä, on yrittäjän paras mahdollisuus kasvuun verkostoitumisessa. Yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Kumppaneiden, jotka osallistuvat yhteisiin tarjouskilpailuihin ja yhteisten palveluiden myyntiin.

Mutta mistä sellaisen kumppanin voi löytää? Pahimmillaan siihen voi mennä vuosia. Sillä täytyy löytää se oikea. Sellainen kumppani, jonka kanssa yhteistyö sujuu. Hengenheimolainen.

Yksinyrittäjän ensimmäisen työntekijän palkkaamisen vaikeudesta puhutaan paljon, mutta mitä jos tavoitteena ei olisikaan palkkaus, vaan entistä tiiviimpien yhteistyöverkostojen muodostaminen?

Tällaisessa verkostossa luotaisiin yhteinen päämäärä, joka nostaisi jokaisen yksilön toiminnan ihan uudelle tasolle. Ja yhteisen toiminnan! Verkostossa opittaisiin toisilta ja delegoitaisiin tehtäviä. Ja tehtäisiin entistä suurempia tarjouksia.

Ja ennen kaikkea kumppanit tukisivat toisiaan.

Kun näkemys, arvot, innostus ja motivaatio kohtaavat, on kumppani löytynyt. Yrittäjä elää täydestä sielustaan toteuttaen intohimoaan ja unelmiaan. Ymmärtävässä kumppanuudessa pystytään jakamaan olemassaolon tuskaa ja riemua.

Tiimikumppani Mamaonbis-lounaalta?

Yrittäjät, joita itse olen tavannut Mamaonbis-lounailla, ovat innokkaita, luovia, avoimia ja omasta elämästään vastuun ottavia. Yrittäjiä, joille jokainen hetki, jokainen uusi tuttavuus on mahdollisuus johonkin uuteen. Sellaisten kanssa haluan jatkossakin verkostoitua.

Ja enemmänkin: haluan löytää uusia yhteistyökumppaneita, tiimikumppaneita, positiivisia vaikuttajia joiden kanssa pystyn kasvamaan!

Mamaonbis-lounaalta löysinkin juuri tiimikumppanin yritykseeni Vapaaseen. Kumppanin, jonka kanssa jaamme sekä samankaltaista työhistoriaa että arvomaailmaa. Yhdessä kehitimme uuden, ainutlaatuisen Valmentavan digimarkkinoinnin workshopin, jossa yhdistyvät sekä digiosaaminen että luovuusvalmennus ja uusien ideoiden inspirointi. Olemme molemmat mahdottoman innoissamme!

 Ja se onkin yhteistyön paras puoli. On aivan totta, että jaettu ilo on moninkertainen ilo. Jaettu suru on pienempi suru. Ja yhdessä saadaan aikaan enemmän kuin kukin yksinyrittäjä tahollaan yhteensä!

Uskon, että tulevaisuudessa Mamaonbis-tapahtumien kautta tutustumme jokainen moneen uuteen sielunkumppaniin, tiimikumppaniin tai jopa yhtiökumppaniin. Mamaonbis-yhteisössä linkitymme toisiimme emme vain Mamaonbis-lounaalla, vaan myös sosiaalisessa mediassa ja jatkotapaamisissa, koulutuksissa ja Unelmailloissa.

Ties mitä vielä yhdessä keksimme!

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäjä, yritys, kasvu, kumppanuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini