Blogin arkisto

Spindoctor eli julkisuuskonsultti - Uusi päivä / Uusi asia

Share |

Tiistai 5.5.2015 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgSpindoctor on käsitteenä tuttu eli minulla on mielikuva julkisuuskonsultin työstä. Eli hehän opettavat esimerkiksi brittipolitiikkoja miettimään aina ensiksi sitä, miltä jokin asia näyttää julkisudessa. Ja myös sitä,että kuinka lukijat / kuulijat tulkitsevat asian.

Spindoctorit antavat aika tylyjä ohjeita julkisuuden hallintaan. Eli heillä on muutamia aika suoraviivaisia ohjeita siitä kuinka politiikot luovat omaa julkisuuskuvaansa. Eli aina kannattaa muistaa spindoctoreitten ohjeet siitä kuinka julkisuuskuva pysyy kiiltävänä ja puhtaana:

  • Valikoiva totuus, eli pitää etsiä sopivat faktat ja olla hiljaa vähemmän sopivista.
  • Oikea muotoilu eli tieto pitää esittää siten, että voidaan olettaa jotain, jota ei voi todentaa. Tai edes tarvitse todentaa.
  • Kiertoilmaukset eli aina kannattaa keskittyä kuvaamaan asiat niin, että omat intressit eivät korostu.
  • Tärkeää on myös myöntävä kieltäminen eli sanat pitää valita niin, että kaikki vastaukset voidaan tulkita myöntäväksi tai kieltäväksi.
  • Huonoja uutisia kannattaa kertoa vain silloin, kun tiedossa on vieläkin huonompia uutisia jotka hautaavat omat uutisesi.

Eli aina johtamisessa kannattaa muistaa myös nuo spindoctorien ohjeet eli pidetään oma julkisuuskuva puhtoisena. Mitään ei sanota, mistä saattaisi joutua vastuuseen.

Eli päivän uusi asia oli julkisuuskonsulttien ohjeet politiikoille.

Tälläistä tänään, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, julkisuus, julkisuuskuva, totuus, johtaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini