Blogin arkisto

Osaatko varata aikaa itsellesi?

Share |

Keskiviikko 6.5.2015 - Anja Kadziolka


anjakadziolka.jpgMiten helposti arki karkaakaan käsistä! Olen monta kertaa kirjoittanut ajanhallinnasta, tavoitteellisuudesta ja siitä, miten arjen saa haltuun, mutta tunnustan, taas olen lipsunut. Eikö minulla ole itsekuria? Puuttuuko minulta säntillisyysgeeni, joka hillitsisi luovuuspuuskia ja pakottavaa tarvetta toteuttaa ideoitaan? Enkö vain osaa hillitä innostustani?

Olen siis kuten lapseni.

Kun menee paremmin, ehdin käyttää Planneria. Ja sitten menee entistä paremmin. Katson kirjaamiani tavoitteita ja tehtävälistoja ja äkkiä mieleni valtaa tyyneys. Niin, tässähän nämä nyt ovat, järjestyksessä. Huoli siitä, että jotain unohtuisi, kaikkoaa hetkeksi.

Nyt juuri suunnittelen ensi vuoden Planneria, joka jälleen pistää minut ajattelemaan ajankäyttöäni.

Onko kiire illuusio?

Luin eilen artikkelin siitä, miten kiire on näennäistä ja kuinka vain yritämme  vaikuttaa tehokkailta. Tämä ei mielestäni koske meitä, yrittäjä-äitejä. Meillä on oikeasti vain liian paljon tekemistä ja liian vähän aikaa. Jos haluamme saada jotain aikaan, voimme vain tehdä parhaamme hillitäksemme kiirettä ja priorisoida asioita.

Yhdessä asiassa olen ehdottomasti samaa mieltä artikkelin kanssa: luovuus tarvitsee tyhjää tilaa ympärilleen. Kukaan ei jaksa ikuista puskemista, joten olisi hyvä hyvissä ajoin varata tyhjää aikaa kalenteriin.

”Kiivasrytminen, mehut puristava elämäntapa tappaa luovuuden. Jos aina on kiire ja aina pakko saada jotain aikaiseksi, voi olla, ettei lopulta synny paljon mitään.” Yle.fi artikkeli

Osaisinko kääntää ajatteluni niin, että mitä enemmän tyhjää aikaa varaan kalenteriini, sitä tehokkaampi olen työaikana. Ja että se on sijoitus tulevaisuuteen. Onhan niin, että mitä väsyneempi olen, sitä kauemmin työtehtävien tekemiseen menee. Kun aivot ovat virkeät, juoksee ajatuskin nopeammin. Mitä siis, jos laskisimme hinnan sille, että varaamme itsellemme aikaa?

Tästä voisi varmasti tehdä myös matemaattisen yhtälön. Mitä enemmän käytät aikaa itseesi, sitä tehokkaammin käytät työaikasi. Menisikö yhtälö näin? Joku matemaattinen nero voi korjata kommenteissa.

Tulos = itseen käytetty aika x (työhön käytetty aika)²

Nyt siis tulos kasvuun ja varaamaan omaa aikaa kalenterista. Miten itse järjestät aikaa lepäämiseen?

Anja Kadziolka
Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti
www.mamaonbis.fi

Avainsanat: Anja Kadziolka, ajankäyttö, yrittäminen, aikataulut, ajanhallinta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini