Blogin arkisto

Outo kurssi nörtille: Henkilöstöjohtaminen

Share |

Tiistai 12.5.2015 - Kari Vahtolammi


karivahtolammi.jpgViime keväällä hiukan sorruin tutustumaan johtamisen ihmeelliseen maailmaan ja sama suunta näkyy tänäkin syksynä opiskeluissa eli tutustun johtamiseen uudelta suunnalta eli henkilöstöjohtamisen kautta. Eli työn alla on neljän opintopisteen kurssi.

Henkilöstöjohtaminen määritellään kurssilla aika mielenkiintoisesti. Eli sille asetetaan kurssin mukaan muutamia erilaisia haasteita. Ja kurssin mukaan jokaisen organisaation pitäisi pystyä seuraaviin asioihin:

  • Houkuttelemaan organisaatioonsa haluamiansa henkilöitä
  • Pitämään heidät organisaatiossa motivoimalla ja kannustamalla hyviin työsuorituksiin
  • Palkitsemalla työntekijöitä hyvistä työsuorituksista
  • Kehittämään heitä, jotta he pystyvät hyviin suorituksiin nyt ja tulevaisuudessa
  • Tukemaan mahdollisimman pitkää ja arvostettua työuraa

Aika haasteellinen tehtävä nykymaailmassa. Erityisesti työnkuva muuttuu haasteelliseksi, kun seuraa erilaisissa verkostoissa vellovaa keskutselua rekrytoinnin, testaamisen ja vaikka yt- neuvotteluiden vaikutuksesta työmotivaatioon. Eli kuinka henkilöstöjohtaminen voi perustua positiivisiin asioihin, kun lähes joka tuutista tulee negatiivista asiaa henkilöstön kehittämisestä, irtisanomisista ja kehittymisestä.

No, mutta negatiivisuus pois mielestä. Itse keskityn kurssilla yleisten asioiden lisäksi esseen kirjoittamiseen. Eli teen kolmen hengen ryhmässä esseen tiimien palkitsemisesta. Uskoisin, että tämä hyvä lisä omaan osaamiseen eli opin ymmärtämään tiimien dynamiikkaa sekä myöskin niiden palkitsemista.

Eli kurssilla pyrin saamaan itselle hyvän yleiskuvan siitä, mitä nykyaikaiset hr- toiminnot ovat sekä myöskin pyrin toisaalta oppimaan pienen yksityiskohdan henkilöstöjohtamisesta eli tutustun tiimeihin ja niiden palkitsemiseen. Ja koska itse yritän myös opiskella tiedekorkeakoulussa, niin lähestymistapakin on kirjallinen eli kirjallisuuteen perustuvasta tiedosta on kyse esseetä tehtäessä.

Tälläistä tänään, Kari…

Kari Vahtolammi
Kirjoittaja on hiukan yli viisikymppinen yrittämisestä, opiskelusta (TTY) ja psykologiasta kiinnostunut it-alan ammattilainen.

www.karivahtolammi.com

Avainsanat: Kari Vahtolammi, johtaminen, henkilöstöjohtaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini