Blogin arkisto

Hakeudu myönteisten ihmisten pariin! Mutta miten sietää lämmönottaja, negatiivinen, ihminen?

Share |

Perjantai 4.3.2016 - Juha Ahola


juhaahola.jpgTunnetko lähi-/tuttavapiirissä mm. kahdentyyppisiä ihmisiä?

0) Niitä, jotka imevät mehut irti sinusta, lannistavat sinut tiedostaen tai tiedostamattaan, ovat negatiivisia eli ovat nk. lämmönottajia.
1) Niitä, jotka energisoivat sinut, kannustavat, innostavat ja ovat niin messissä.

Sano yksikin hyvä syy, miksi ryhmän 0) kanssa pitäisi olla tekemisissä? Tai jos olosuhteiden pakosta on hiukan kestettävä niin miksi et pyrkisi minimoimaan vuorovaikutusaikaa? Mikset tietoisesti viettäisi aikaa ja hakeutuisi ryhmän 1) kanssa tekemisiin ja keräisi jopa lisää ihmisiä, jotka täyttävät nämä kriteerit?

Samaa voit miettiä eri tiimien, yhteisöjen ym. osalta. Missä voimaannut? Fiilis pitäisi olla aina parempi kohtaamisen jälkeen kuin ennen kohtaamista.

Tämä asia on helpompi teoriassa kuin käytännössä. Mitä siis eväiksi?

Pyri hakeutumaan enimmäkseen positiivisten, voimaannuttavien, ihmisten seuraan. Jos kuitenkin joudut olemaan negatiivisten, tavalla tai toisella energiaa vievien ihmisten kanssa tekemisiin, pyri viemään keskusteluita kohti myönteisiä tai neutraaleja aiheita. Todennäköisesti tiedät, mistä aiheista ”ainainen papatus” alkaa helposti. Älä höystä niihin! Älä lähde ylipäätään mukaan dissaavaan ja negatiivista tunnetta lisäävään kommunikaatioon. Vaihda puheenaiheita tai hämmennä/keskeytä tai jopa pakota siirtymään negatiivinen ihminen (ihmiset) eri sijaintiin kesken pahimman negaatioflow’n.

”Anteeksi, tuli vaan mieleen, näitkö eilisen Vain elämää -jakson? Mistä biisistä tykkäsit eniten?”
”Hei, lähdetäänkö ottamaan nyt hiukan iltapalaa?”
”Hei, eiköhän lähdetä saunaan!”
”Käydäänpä hakemaan juotavaa.”

Fyysisellä sijainnilla on iso merkitys ja etenkin jos sijaintia vaihtaa. Siinä on mahdollisuus, että jokin negatiivinen asia unohtuu keskusteluista. Toisekseen koska meillä on keho ja mieli kietoutuneena toisiinsa ja liike luo tunteen sekä tunteet vaikuttavat mieleen, sijainnin vaihtamisella on todellakin vaikutuksia myös mielen toimintaan ja hetkelliseen tunnetilaan.

Meillä kullakin on oikeus olla onnellisia! Älkäämme antako muiden pilata päiviämme! Valitkaamme onnellisuus! Ansaitsemme sen!

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, asenne, ihmistyyppi, flow, voimaantuminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini