Blogin arkisto

Et voi olla puoliksi raskaana!

Share |

Maanantai 4.10.2021 - Juha Ahola


juhaahola.jpgTammikuussa osallistuin Juhani “Tami” Tammisen seminaariin. Hän puhui mm. menestyvän joukkueen rakentamisesta. Eräs lause jäi pyörimään mieleeni ihmisten väliseen luottamukseen liitteyn. Tami sanoi, että luottamusta joko on tai sitä ei ole.

Et voi olla puoliksi raskaana – joko olet tai et ole.

Pieni intuitio tai etiäinen siitä, onko joku luotettava vai ei, voi olla juuri se oikea vastaus. Jos huomaa jonkun puheiden olevan ristiriidassa tekojen tai todellisuuden kanssa, tällöin kannattaa useimmiten olla varuillaan.

Kun ihminen on luotettava, hän ottaa vastuun, että hoitaa asiat sovitusti. Virheitä tekee meistä jokainen, mutta se, joka ottaa vastuun, on myös nöyrästi/vilpittömästi valmis pyytämään anteeksi, kun taas epäluotettava turvautuu selityksiin ja “ristiinpuhumisiin”. Ristiinpuhuminen on sitä, että kerrotaan eri ihmisille erilainen tarina. Tai kyseinen ihminen on muutoin ylimielinen tai välinpitämätön sanansa pitämisestä.

Pienistä puroista syntyy iso joki.

Luottamus on siinä mielessä vaikea asia, että jotkut sanovat, että luottavat, kunnes toisin osoittautuu. Siitä uskallan olla varsin vakuuttunut, että luottamuksen rakentaminen ja varsinkin syventäminen ottaa aikaa ts. luottamus syvenee ajan myötä, kun on luottamuksen arvoinen.

Joskus käy niin, että jonkun osoittauduttua epäluotettavaksi, puoliso tai joku lähipiiristä varoitteli etukäteen kuten oheisessa artikkelissa.

Lopulta osoittautuu, että luottamusta joko on tai sitä ei ole! Et voi olla puoliksi raskaana.

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, luottamus, sopimus, työyhteisö, epäluottamus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini