Blogin arkisto

Tuho tulee

Share |

Torstai 13.11.2008 klo 8.19 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA


Finanssimarkkinoiden tuho näyttää potkaisevan reaalitalouden samaan monttuun. Pankit kieltäytyvät antamasta jo lupaamiaan luottoja yrityksille, jotka katkeavat likviditeettikonkursseihin ennemmin kuin myöhemmin. Työttömyys lisääntyy ja ihmisten kyky kuluttaa vähenee. Vienti ei vedä. Kotimarkkinoilla ihmiset laittavat päätä puskaan tuskaillessaan alenevien omaisuusarvojen ja kohoavien lainanhoitokustannusten välissä. Velat ovat tapissa samaan aikaan kun omaisuusarvot katoavat.

Nyt jokainen, joka säilyttää tulonsa vaikka vain entisellään, on suuri voittaja, koska kaikki kustannukset laskevat lähivuosina. Ostovoima paranee niillä, joilla on tuloja, mutta näiden määrä pienenee jatkuvasti. On suuri omaisuuksien uusjaon aika. Voittajia eivät ole entiset rahamiehet, ne, jotka spekuloimalla tekivät suunnattomia voittoja. Nyt taloudesta siivotaan kaikki läski ja jäljelle jää sitkeä ja jäntevä tekijä, joka kykenee perustelemaan oman tarpeellisuutensa myös muille. Siipeilijöiden aika on ohi.

Valtion on pakko velkaantua voimakkaasti pelastaakseen talouden täydeltä tuholta. taloudenhoitajiksi pitää saada ihmisiä, jotka ymmärtävät taloudentuhologiikan. Kataisesta ja hänen aikalaisistaan ei siihen ole. Sopivia eivät ole myöskään Niinistön hengenheimolaiset, jotka edustavat nykyhetken maunokoivistolaisuutta, joka tuhosi Suomen viimekerralla.

Nyt pitää löytyä ennakkoluulottomuutta keksiä uusia ratkaisuja, joilla pidetään pyörät pyörimässä. Rasvaa rattaisiin ja rasvat pois turhasta. Veroja alas voimakkaasti, jotta talouden toimeliaisuus pysyy korkeana. Tehdään Suomesta veroparatiisi, joka takaa turvan turvattomille, mutta ei lusmuille.

Kari Uoti
Lue lisää Kari Uotin blogi-kirjoituksia osoitteessa
www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, rikosoikeus, finanssimarkkinat, talous, pankki, pankit, työttömyys, ostovoima, yhteiskunta, velka, velat


Kommentit

13.11.2008 17.46  Entä jos ei haluu

Meidän ei oo kuitenkaan pakko antaa tuhon tulla. Jos ei haluu.

15.8.2011 14.16  Kypärät

Nyt tarvitaan kypärä päähän kun katsoo talouden nykymenoa. Tämä 2008 lopussa kirjoitettu artikkeli ennakoi sitä meininkiä, mikä nyt on meneillään. Pienellä viiveellä se nyt tulee! Pelastukoon ken voi.
T: Skeptikko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini