Blogin arkisto

Töitä riittää

Share |

Perjantai 9.1.2009 klo 22.44 - Ahti Pontinen


Yhteiskunta on muuttunut , eikä turvaa löydy entiseen tapaan kotoa, koulusta eikä työterveyshuollosta. Kelan julkaiseman lehden mukaan nuoret voivat huonosti. Lehden mukaan työelämä on yhä vaativampaa ja heikko tai vajavainen ei siellä selviydy. Varmaan totta. Kun lehti väittää, että ns. hanttihommat ovat kadonnnet on se kyllä suurta bullshittiä ! Töitä löytyy kyllä, jos on halua!

Kaikkiin töihin vaaditaan lehden mukaan koulutusta, kielitaitoa ja tietoteknistä osaamista, joita hankkiakseen on käytävä koulut loppuun ja hankittava ammatti.

Kirjoitus kuvastaa äärimmäisellä tavalla leipätyövirkamiehen näkökulmaa työnteosta ja ehkä myös koko yhteiskunnasta ja elämästä.

Edelleen on paljon töitä, johon voi kouluttautua itse töissä ja vaikka ei mestariksi välittömästi kykenekään, jostain kaikkien on alettava.

Kukaan ei kuitenkaan halua tehdä hanttihommia ja näiden virkamiesten mielestä toisten töihin elinikäiseen tiettyyn ammattiin kouluttamaton on näin ollen ntyötä vailla. Kun he vielä kertovat sen ihmisille suuri osa taitaa ikävä kyllä sitten uskoakin.

Aliarvostettuja töitä on paljon, apumiehen ja naisen paikat, harjoittelijat, siivoojat vain muutamia mainitakseni.

Yrittämistä ja oma-aloitteesuutta kannustava toiminta ja lausunnot näiltä tyypeiltä puuttuvat kokonaan.

Taantuma x taantuma x taantuma ei myöskään kadota töitä mihinkään. Uutta luodaan koko ajan ja pitää olla myös ihmisiä, jotka tämän tekevät. Virkamiehistä siihen ei taida olla yhdestäkään?

Esimerkki kaikkein aliarvostetuimmista ammateista virkamiesajattelussa ammateista on myyntityö.Tämä siitä huolimatta, että kun myyntityöllä myydään jo valmistetut tuotteet ja palvelut tai myydään ja sitten valmistetaan myynnin mukaan sehän se luo työtä ! Jos ei ole ketään joka myy tuotteita ja palveluita, ei synny yrityksille kassavirtaakaan ja se on loppu se.

Virkamiesten ei ole koskaan tarvinnut oikeasti myydä mitään. Siispä idea miten yritykset toimivat ja mitkä asiat ovat työn luomisen kannalta kaikkein merkityksellisempiä tuntuu olevan täysi arvoitus.

Kelan kirjoitus uskoo sokeasti tutkimuksen analysointiin, jossa koulupudokkaat putoavat kelkasta jo alkumetreillä.Eletään muka tässä mielessä armottomia aikoja.

Näin on jos ei nähdä muuta kuin koulusta ammattiin valmistuva työelämään ja kehittymiseen kykeneväksi. Valitettavasti totuus on toisaalla. Virkamiesten kehitys loppuu kun he pääsevät koulusta töihin.Tai itse asiassa he taitavat näemmä taantua.

Työtä on paljon muutakin kuin se, että ollaan vuorotöissä, kahdesta neljään tai standardien mukaisissa ammateissa.

 

 

Avainsanat: Ahti Pontinen, ontinen Ahti, Ahti M. Pontinen, virkamiehet, kela, työttömyys, työllisyys, töitä, ammatti, työelämä, nuoret, syrjäytyneet, opiskelu, taantuma


Kommentit

10.1.2009 10.46  Kyllä riittää

Töitä on mielettömästi esim.kotipalveluissa, on vaikea jopa saada aikoja,koska tulevat.

12.1.2009 10.04  Työnsä etsinyt

Olen samaa mieltä, kyllä töitä on, mutta onko niitä halua tehdä. Tunnen useitakin ihmisiä jotka ovat mieluummin kotona kuin töissä. Tätä en ole ikinä jaksanut ymmärtää. Itse olen aina ollut että töitä on tehtävä oman leipänsä eteen ja aina niitä töitä on myös löytynyt kun ei ole liikaa valikoinut. Ei aina niin mieluisia hommia, mutta töitä kummiskin. Ja itse olen paikkani hakenut, ei juuri tavallista työntekijää tulla kotoa hommiin hakemaan.

20.1.2009 23.01  Make

Kun nuorena olin töitä vailla, ei pienellä paikkakunnalla ollut tarjota töitä kuin sahalla, jokunen kaupan McJobi sekä siivoojan ja maatalouslomittajan hommia.

Ei kelvannut.

Sen sijaan luin itseni kiitettävillä papereilla insinööriksi ja työmaailmassa ura sitten nousi jyrkällä kulmakerroimella, palkat nousivat ja optioitakin saatiin.

Nyt olen työttömänä, eikä edelleenkään muuten kelpaa kotipalvelun, sahan, maatalouslomittajan tai siivoojan hommat.

Muuta sen sijaan on kehitteillä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini