Blogin arkisto

Vapaa ammattitaito hyödyksi yrittämällä

Share |

Keskiviikko 18.2.2009 klo 8.00 - Mikko Savola


Kun suuret pörssiyhtiöt ovat sopeuttaneet tuotantoaan taloustaantuman vuoksi, joutuvat useat nuoret perheet miettimään tulevaisuuttaan uudella tavalla. Tähän asti varmasta työpaikasta ei tilinauhaa kuulukaan enää jatkossa.

Valtava määrä eri alojen ammattitaitoa on nyt vapailla markkinoilla. Tätä työpanosta tarvitaan edelleenkin. Jatkossa sitä tullaan suorastaan huutamaan. Epävarmuus on suurin syy, miksi edes ne yritykset, jotka periaatteessa pystyisivät lisää työvoimaa palkkaamaan, eivät sitä tee.

Nyt niin hitsareiden-, sähkö- ja putkimiesten kuin rakennusalan ammattilaistenkin kannattaisi miettiä omien toiminimien perustamista ja alkaa harjoittaa ammattiaan niin sanotusti omaan lukuun.

Remonttikohteita on joka puolella Suomea pilvin pimein. Kuluttajille pienehköjen kunnostusten toteutukseen aika on mitä otollisin. Tarvikkeiden hinnat laskevat ja tekijöitä löytyy.

Yhden miehen tai naisen pikkufirmojen riskit eivät ole suuret. Alkuun pääsee oman kunnan elinkeinoasiamiehen ja TE-keskuksen yritysosaston tuella. Valtion toimet auttavat myös taloudellisesti oman yrityksen perustamisessa. Suurin este on päätöksessä lähteä yrittämään.

Kuntien elinkeino-ohjelmat tulisi nyt päivittää entistä paremmin pienyrittäjyyttä tukeviksi. Jokainen euro joka laitetaan oman paikkakunnan elinkeinonharjoittajien tueksi tavalla tai toisella, poikii itsensä takaisin monin kerroin jatkossa. Myös investointeja tulisi tehdä nyt mahdollisimman paljon. Jokainen koulu- tai urheiluhalliremontti edistäisi oman paikkakunnan työllisyyttä juuri oikeaan aikaan.

Talouden nousuja ja laskuja on ollut vuosikymmenet. Suomi nousee kivijalkanaan yritteliäs kansa. Nyt tarvitaan vain lisää vastuunkantajia, jotka ottavat rohkeasti askeleen eteenpäin ja alkavat hyödyntämään ammattitaitoaan itsensä ja koko yhteiskunnan eduksi.

Ehkäpä näistä ammattilaisista tulee seuraavan nousukauden aikana myös muiden kuin itsensä työllistäjiä.
 
Mikko Savola
wwww.mikkosavola.fi

Avainsanat: Mikko Savola, riski, pienyrittäjyys, elinkeinonharjoittaja, rakennusala, tuki


Kommentit

18.2.2009 22.47  Rohkeutta yrittämiseen

Kumpa näin tapahtuisi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini