Blogin arkisto

Uusi titteli: asiakaspakoilupäällikkö

Share |

Keskiviikko 25.2.2009 klo 8.00 - Maria Lehtiniemi


Etsin kuumeisesti tiettyä tuotetta ja vihdoin sain selville liikkeen, josta sen mahdollisesti löytäisi. Kyseessä oli hieman erikoisempi, melko tekninen laite. Porhalsin innoissani liikkeeseen, etsin omatoimisesti kyseisen tuoteryhmän ja sukelsin hyllyjen kätköihin. Skannattuani hyllyköt vasemmalta oikealle, oikealta vasemmalle, alhaalta ylös ja ylhäältä alas en kuitenkaan löytänyt kyseistä vimpainta. Tuotelapun kyllä löysin hyllyn reunasta, mutta siinäkään ei mainittu hintaa.

Bongasin käytävältä myyjän liiviin pukeutuneen henkilön ja hihkaisin innoissani häntä apuun. Myyjä ilmoitti, ettei osaa auttaa, koska ei kuulu asianomaiselle osastolle, ja jatkoi matkaa samoin tein. Juostuani koko liikkeen ympäri, sain joka kerta jokseenkin saman vastauksen. Kysymykseen "kuka sitten osaa auttaa" oikea vastaus on kuulemma asiakaspalvelupäällikkö. Sitä, mistä kyseisen henkilön löytää, ei kukaan osannut kertoa. Ei myöskään hänen nimeään.

Lopulta eräs kassaneideistä tiesi kertoa, kuka on kyseessä, mutta ei sitä, miten hänet tavoittaa. Poistuin liikkeestä pettyneenä ja seuraavana aamuna tartuin puhelimeen. Asiakaspalvelupäällikkö ei ollut tavoitettavissa, eikä varmaa vastausta siihen, milloin hänet tavoittaa, osattu antaa. Jätin soittopyynnön, kuten seuraavanakin päivänä ja sitä seuraavana ja sitä seuraavana… Samoin seuraavalla viikolla. Milloinkaan en saanut pyyntöihini vastausta, en myöskään sähköpostiini.

Koetin vielä kerran onneani ja palasin livenä liikkeeseen. Asiakaspalvelupäällikkö oli talossa, mutta päästessäni hänen työpisteelleen, sai hän kiireisen puhelinsoiton ja käänsi minulle selkänsä. En ennättänyt odottamaan, joten kirjoitin yhteystietoni muistivihkostani repäisemälleni paperinpalalle ja annoin sen hänen käteensä. Tämä vaati kuitenkin napakkaa napautusta olkapäälle huomion tavoittaakseni. Katsekontaktia en onnistunut luomaan, mutta selkeästi näin hänen tarttuvan lappuseen peukalollaan ja etusormellaan.

Arvatkaapa, otettiinko minuun yhteyttä? Ei. Onnekseni löysin toisenkin vastaavaa tuotetta myyvän liikkeen, jossa ystävällinen myyjä tuli palvelemaan minua toiselta osastolta. Hän ei osannut vastata kysymyksiini, mutta nouti paikalle välittömästi toisen myyjän, jonka kanssa homma hoitui hienosti.

Mielestäni turhankin suuri osa asiakaspalvelijoista voitaisiin nykyisin nimetä asiakaspakoilijoiksi. Toivottavasti ja luultavasti taantuma-aika osaltaan parantaa tilannetta ja asiakaspalveluun panostetaan jälleen enemmän.

Maria Lehtiniemi

Avainsanat: asiakas, asiakaspalvelu, asiakaspalvelupäällikkö, myyjä, myyntityö


Kommentit

25.2.2009 17.57  Palvelu Suomessa ???

Tämähän on niin taas kerran, että Suomessa ei ole palvelua kuin hyvin harvoin.

26.2.2009 10.54  Onnekas

Isoissa jättikaupoissa myyjiä saa vainukoirien kanssa etsiä, mutta pienemmissä liikkeissä palvelu yleinsä pelaa.Tosin hinnat ovat hieman kalliimmat, mutta usein se on sen arvoistakin.

27.2.2009 0.17  autokauppa

Valitettavasti asiakaspakoilupäällikkö ja asikaspakoilijat ovat niin vanha ilmiö kuin kauppaketjut. Ei yrittäjävetoisessa pk-yrityksessä näin voi olla. Mutta kun voi. Katsastakaapa esim. tyypillinen vanhan polven autokauppa. Joku myyjä vaivautuu tulemaan katsastamaan renkaanpotkimistasi, jos siltä tuntuu. Tosin meno on muuttunut isommissa kaupoissa ja nykyään paikoissa on "sisäänheittäjä" oven tuntumassa :)

2.3.2009 18.49  mökitön

Tuntuu olevan totuuden kertomien hirsirakentamisessakin olevan niin helevetin vaikeeta suomalaiselle kauppiaalle, että tilaan kohta venäjältä niin saan saman paskan halvemmalla.
Tuote sisältöä ei kyetä tarkkaan määrittämään ja mitään hintaa ei kokonaisuudelle ole. Laadusta ja osaavasta myyntityöstä ei ole tietoakaan joka helpottais asiakkaan ostopäätöstä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini