Blogin arkisto

Lomautus-instituutio - suomalainen työelämän "innovaatio"

Share |

Keskiviikko 11.3.2009 klo 8.00 - Mauri Pekkarinen


Lomautukset ovat päivän puheenaihe. Ne kohdistuvat yhä useampaan työntekijään. Erityisesti taloudellisen laskusuhdanteen aikana lomautukset ovat työnantajan käytössä oleva väline sopeuttaa toimintansa työvoimatarpeen muutoksiin.

Lomautuksella tarkoitetaan työnteko- ja palkanmaksuvelvollisuuden "jäädyttämistä" määräajaksi tai toistaiseksi työsuhteiden pysyessä kuitenkin voimassa.

Lomautus on kansallinen innovaatio. Suomessa omaksutun kaltaista järjestelmää ei juuri tavata muualla.

Avainsanat: Mauri Pekkarinen, lomautukset, työsuhteet, joustavuus, ansionmenetys, korvaus


Kommentit

11.3.2009 9.45  Kalastaja

Kansanedustaja Ben Zyskowicz totesi Ajankohtaisessa Kakkosessa 10.3. keskustapuolueen yrittävän omia kaikki hallituksen aikaansaanokset itselleen. Siltä todellakin tuntuu. Pekkarisen näkemys lomautuksen joustavuudesta ja toimivuudesta on asiallinen ja siihen on helppo yhtyä. Kirjoituksesta kokonaisuudessaan syntyy kyllä sellainen mielikuva, että keskustapuolue on tämänkin "innovaation" isä.
Lomautus invented by Kepu.

11.3.2009 12.48  Yrittäminen-AY

Maissa joissa lomautusta ei ole käytössä on muunlaisia asioita, jotka mahdollistavat eri tavalla työnantajan asemaa toimia tilanteissa, jossa toiminta on kannattamatonta tms.
Suomessa työehtosopimuksiin kuuluminen on järjestäytymiseltään huippua, joskus niin, että täytyy sanoa ikävä kyllä. Toisinaan niistä on hyötyä molemmille osapuolille.
Yleisesti ottaen kuitenkin työnantajan velvollisuudet ovat suomessa liikaa suhteessa monien muiden maiden järjestelmiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini