Blogin arkisto

Kansainvälistymiseen luotava paremmat mahdollisuudet

Share |

Torstai 7.5.2009 klo 8:00 - Mikko Savola


Etelä-Pohjanmaa on maailman suomenkielisin maakunta. Kulttuurimme on tietyllä tavoin hyvin itsellinen ja omaperäinen. Olemme yritteliäs kansa, jolla on tahtoa mennä vaikka läpi harmaan kiven. Se onkin pitänyt maakuntamme elävänä ja hyvinvoivana kaikki muutosten vuodet, joita esimerkiksi EU on ajan mittaan meille tuonut.

Vahvat perinteet ovat erinomainen asia, mutta tiettyihin muutoksiin meidänkin on varauduttava pärjätäksemme tulevaisuudessa.

Avainsanat: Mikko Savola, Etelä-Pohjanmaa, perinteet, muutos, kansainvälistyminen, nuoret, koulutus, kansainvälistymiskoulutus, ulkomaille vaihtoon, harjoittelupaikat, maakuntaliitto


Kommentit

7.5.2009 9:42  Mahdollisuus kaikille

Nykyajan nuoret ovat jo lähtökohtaisesti kansainvälisempiä kuin yksikään aikaisempi sukupolvi, kiitos internetin ja muunkin median. Heille on itsestäänselvää pohtia kouluttautumista ulkomailla tai työskentelyä muuallakin kuin kotimaassa.

Toinen juttu onkin sitten se, kenellä on mahdollisuus toteuttaa haaveitaan. Vaihto-oppilaaksi voi edellenkin lähteä vain nuori, jonlla on tarpeeksi varakkaat vanhemmat. Erilaiset tukitoimet olisivat todellakin paikallaan, jotta lahjakkuudet saataisiin esiin ja kouluttautumaan oikeille väylille.

9.5.2009 23:24  Töitä ?

Olen tuolta alueelta aikoinaan lähtenyt. Diplomi-insinöörinä kansainvälisessäkin tehtävissä luotu melko mukavasti noussutta uraa.

Kerropas, Mikko, minkälaisella hommalla ja sen palkkauksella aiot minut ja muut kaltaiseni sinne takaisin houkutella ?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini