Blogin arkisto

Uuvuttava roskapostitulva

Share |

Maanantai 8.6.2009 - Liisa Leppänen


Jätin piruuttani tyhjentämättä spämmikansioni kahdeksi viikoksi. Arvatkaapa saldo… 480 roskapostiviestiä ja niiden lisäksi läpi päässeitä "mainoksia" saapuneissa viesteissä viitisenkymmentä. Olo on käänteisesti kuin treffpalstalla ilmoittaneella seuran etsijälle - suosio on suuri, mutta ei toivottu.

En vain kerta kaikkiaan käsitä, mistä kaikki viagra-, vehkeenpidennys-, lihastenkasvatus-, makuuhuone-elämänparannus- ja hiusten- ynnä muun kasvatusmainokset oikein sähköpostiini tupsahtavat. Vannon käsi "pyhän kirjan päällä", että en ole kertaakaan koneeltani surffannut aikuisviihdesivuilla tai haeskellut lihasstimulantteja. En myöskään ole katsellut Rolexeja tai etsiskellyt piristeitä, ja kuitenkin kyseisiä tuotteita ylistäviä posteja tupsahtelee äspostiini kuin sieniä sateella.

Kaiken kukkuraksi ne ovat kuin pahimman laatuiset rikkaruohot - eroon et pääse millään, et edes muuttamalla. Sähköpostiosoitteen vaihto ei pitkäksi aikaa auttanut, parin kuukauden kuluttua pommitus yltyi aivan entiselleen, kun spämmiterroristit jäljittivät jälkeni, vaikka ne kovin huolellisesti yritinkin peittää.

Ja jos klikkaat linkkiä, joka vakuuttaa poistavansa sinut postituslistalta, pääset parhaassa tapauksessa eroon juuri kyseisestä yksittäisestä häiriköstä, mutta saat tilalle kymmeniä uusia. Spämmiverkosto on kuin sienirihmasto, roskapostin lähettäjät linkittyvät kaiketi toisiinsa jollain salaisella tavalla ja sopimuksella - uhri luovutetaan seuraavalle, ja taas seuraavalle spämmääjälle.

Kaiken kukkuraksi sain taannoisessa työpaikassani niskaani syytöksen internetin väärinkäytöstä - jouduin ihan hermostumaan ennen kuin työnantajani uskoi, että en todellakaan vietä päivääni kyseenalaisilla sivuilla, vaan roskapostittajat ovat kyllä löytäneet minut ihan jotain muuta kautta. En tiedä onko mahdollista, ja jos on, miten, että luotettavien yhteistyökumppaneiden sivuilta löytyy piilotettu miina, johon väistämättä ja tietämättäsi astut - seurauksena roskapostivyöry.

Eräänä päivänä hermoni tyystin menetettyäni kellotin, kauanko päivästä kuluu roskapostisodassa puolustautumiseen. Ei yksi eikä kaksi, vaan useita minuutteja.

Kaiken kukkuraksi ihana spämmisuodatin heittää roskapostikansioon toisinaan myös sellaisia viestejä, jotka ihan oikeasti ovat tärkeitä. Spämmikansiota ei siis voi tyhjentää aktivoimalla ja poistamalla kaikki viestit kerralla, vaan postit on käytävä jollain tasolla läpi. En tokikaan ole niin tyhmä, että niitä availisin, mutta lähettäjä ja otsaketiedot on ainakin pikaisesti luettava.

Täysin roskapostivuoren kiipeämiseen kyllästyneenä minulla onkin yksi toivomus: Voisiko joku viisaampi selittää minulle, mistä nämä roskaajat minut oikein löytävät?!

Liisa Leppänen

Avainsanat: Roskaposti, mainokset, mainonta, suodatin, roskapostisuodatin, spämmi


Kommentit

8.6.2009 20.36  ???

Onhan niitä roskapostin esto-ohjelmia ja robotit ne niitä sähköposteja lähettelee, mutta ilmeisesti kirjoituksessa olikin huumoria.

9.6.2009 0.49  Hevimies

Noh jos viljelee sähköpostiaan pitkin internettiä ja osallistuu kaiken maailman kilpailuihin. Niin ei siinä kauan nokka tuhise kun on spämmi listoilla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini