Blogin arkisto

Salaisuus

Share |

Torstai 3.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA


Merisalo kaapitettiin, kuten ounastelinkin. Kaapitus, vankilaan passittaminen tapahtui hiljaisuudessa kuin paavin valinta. Käräjäoikeus käsittelee vangitsemisjuttuja yleensä noin 15 minuuttia, minkä jälkeen savu tuprahtaa, uusi vanki on syntynyt. Osumaprosentti on noin 100.

Suomessa henkilö vangitaan käytännössä aina kun poliisi sitä vaatii. Suurimmassa osassa tapauksia lopputulos on perusteltu. Ongelmallista on, että liukuhihnamainen vangitseminen johtaa myös ylilyönteihin, kaappi kutsuu myös painostusmielessä. Poliisi voi halutessaan käyttää käräjäoikeuden leimasinkonetta painostuksena kuulusteluissa.

Merisalon vangitsemisoikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin, mutta minkä vuoksi? Mikä on se asia, jota tutkinnallisista syistä on pakko salata? Kumpi on tärkeämpää, vangitsemisperusteitten rehellisyyden julkinen arviointi vai tutkinnan suojaaminen? Nyt ei kuitenkaan ole kyse mistään raiskausjutusta, tai tavallaan on, oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä ja kansan oikeutta saada tietää tuomiovallan käytön perusteita raiskataan tällaisilla ratkaisuilla.

Tässä asiassa merisalo vangittiin todennäköisin syin. Tuomioistuimelle on siis selvitetty, että poliisilla on jo perusteet, jotka aikanaan johtavat syytteeseen. Kun asia on näin selvä, miksi sitten sitä salataan? Mitään järjellisiä syitä salaamiselle ei ole. salataan kun poliisi pyytää ja poliisi ei pyydä perusteetta, koska laki kieltää sen.

Tähän liittyy virkamiesoikeudellinen onnenpyörä, virkamies ei voi tehdä väärin ja joutua vastuuseen virkatoimissaan aiheuttamastaan vahingosta, koska laki kieltää virkamiestä toimimasta virheellisesti. Tästä seuraa, että ei ole mahdollista, että virkamies toimisi virheellisesti.

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA
Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa
www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, Merisalo, vangitsemisoikeudenkäynti, oikeudenkäynti, tuomioistuin, poliisi


Kommentit

3.9.2009 12.50  Hevimies

Alpo Rusin tapaus on oiva esimerkki Suomalaisesta "oikeus" järjestelmästä. Kun sopivaa syntipukkia ei saada tuomiolle niin lopetetaan tutkinta ja salataan todisteet.

3.9.2009 13.16  Joku tärisee

Taitaa joku politiikan huipulla vaikuttaa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini