Blogin arkisto

Epätasa-arvo ei ole vain sukupuolisidonnaista

Share |

Keskiviikko 28.10.2009 - Liisa Leppänen


Nykyään pikagalluppini perusteella useimmiten sanasta "epätasa-arvo" mieleen juolahtaa miesten ja naisten välinen ero, ja työelämässä olevien keskuudessa ennen kaikkea tuo taloudellinen juopa. Naisen eurohan kaiketi on tätä nykyä noin 20 prosenttia miehen euroa pienempi.

Epätasa-arvon lukuisat todelliset ilmenemistavat ovat niin moninaiset, että ei maksa vaivaa laatia listaa tähän yhteyteen, sillä tila on rajallinen jopa internetin ihmeellisessä maailmassa. Sen sijaan kerron pienen tarinan arkipäivän elämästä, jonka jälkeen ennen loppuratkaisua pyydän lukijoita arvaamaan, onko X nainen vai mies? Entä Y?

Avainsanat: Liisa Leppänen, sukupuoli, epätasa-arvo, tasa-arvo, suosiminen


Kommentit

28.10.2009 18.05  Hevimies

Tjaah jokainen saa jonkunlaisen "käden kortteja" millä pelata tää peli nimeltä elämä.

yks on kaunis,toinen on ruma, kolmas on kehitysvammainen.

Ulkonäöllinen tasa-arvo toteutuu kun listimme kaikki kauniit, rumat ja kehitysvammaiset. Jäljelle jää välimällin jätkät ja välimallin akat.

Tai sitten lopetamme vinkumisen ja hyväksymme itsemme sellaisena kuin olemme. Se mitä joku muu saa ei ole sinulta pois.

Ainoa missä voidaan tasa-arvo kyseenalaistaa on sillon kun tehdään sukupuoli kiintiöitä, pakotetaan asevelvollisuus sukupuolen mukaan. Tai majoitetaan muiden maiden kansalaisia veronmaksajien varoin hotelleihin. Samaan aikaan kun oman maan kansalaisia asuu siltojen alla ja vanhuksia pestään kerran kuukautta vanhainkodeissa.

Se ketä joku yritys palkkaa ja minkä verran maksaa kenellekkin ei ole tasa-arvo kysymys. Jos joku on niin tyhmä että maksaa kauniille paljon vain sen takia että se on kaunis niin omapa on tappionsa. Samaan aikaan kun kilpailijan ruma asiantuntija takoo firmalle tulosta.

28.10.2009 21.04  Ei kannata

Aivan. Vinkuminen on turhaa, ei maailma vinkumisella parane.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini