Blogin arkisto

Idänkaupan suuri opetus

Share |

Perjantai 8.1.2010 - Heikki Ikonen


Tapasin jouluna sukulaiseni, jolla oli 1980-luvulla idänkaupassa mukavasti pärjäävä yritys. Neuvostoliiton romahtaessa yritys ajautui liki umpikujaan. Onnekseen sukulaiseni oli varovaista sorttia, joten yrityksellä ei ollut rajusti velkaa, ja se säästyi konkurssilta. Monen idänkauppayrityksen kohtalo oli karumpi. Valuuttaluottoihin haksahtaneet aiheuttivat markan pakkodevalvoinnin jälkeen konkurssiaaltoon, joka hakee teollisuusmaissa vertaistaan.

Avainsanat: Heikki Ikonen, idänkauppa, kysyntä, politiikka, Kekkonen, Neuvostoliitto, poliittiset suhdanteet, riskit, riskinhallinta, yrittäminen


Kommentit

8.1.2010 15.00  Aina käy kauppa

Vodka tekee aina kauppansa, virallisesti tai muuta tietä

10.1.2010 19.37  Repe R

No onneksi "kommunistinen" Neuvostoliitto on historiaa.

11.1.2010 2.39  Hevimies

Valitettavasti sosialistinen Suomi ei ole.

18.1.2010 18.21  näin on

Asiaa. Maajussit, jotka tekevät investointeja siihen ja tähän maataloustukeen luottaen pelaavat tyhmää riskiä. Mistä kukaan tietää saati voi vaatia että juuri heidn possujaan tai juurikkaitaan tuetaa, ja miksi ihmeessä sitten pitäisi. Jos konkka kopsahtaa, omapa on virheensä. Tukiaisten varaan laskeva yritys ottaa lukua. Alalla kuin alalla.

22.1.2010 12.51  markkinataloutta

En minä ainakaan perustaisi firmaa sen varaan mitä poliitikot ja virkamiehet tekevät tai suuressa viisaudessaan armoitsevat alamaisilleen almuja työntää kouriin. Voi se jollekin olla hyvä pusiness vähän aikaa, mutta ei tartte kuin yhdet vaalit ja tuulen suunta voi muuttua pirun koleaksi. Kun maksavan asiakkaan ehdoilla mennään tietää aina mistä on kyse ja ketä kuunnella.

22.1.2010 14.36  Oikea markkinatalous

Aivan samaa mieltä kuin nimimerkki markkinataloutta.Vielä laajemmin: Ei oikea yritystoiminta voi perustua pidemmän päälle mihinkään tukeen, ei starttirahaan, ei poliittisiin päätöksiin eikä sellaisiin asiuoihin, jotka vain hieman astetta muuttumalla romahduttaisivat koko toiminnan täysin.
Valitettavasti valtio, poliittiset päätökset siis ovat kierouttaneet useita aloja juuri näillä toimilla. Kaikki pois ja selvitymisen lait voimaan. Ei se silti tarvitse tarkoittaa henkilökohtaisella tasolla sitä,éttä vain vahvimmat selviävät niinkuin joku ehkä äkisti tästä ensimmäiseksi saattaa ajatella. Se on toinen juttu se.
Valtiomonopolit pois ja kaikki kartellipaska ja luusereiden tukeminen pois sekä kaverilta kaverille tuki julkisella tasolla.Laki kaikille samaksi ja ansio niille joille se kuuluu. Ei mitään KEINOtekoista tasoitusta yrityselämässä.

22.1.2010 14.42  Hevimies

"22.1.2010 14:36 Oikea markkinatalous"
Juuri näin tekohengitys pelletuet pois yritystoiminnasta. alv,polttoaine ja energia verotus alas niin päästään kilpailemaan hinnoissa kansainvälisillä markkinoilla.

25.1.2010 19.17  markkinataloutta

Näin on, tukiaiset tulee kalliiksi, ja varsinkin pidemmän päälle, kun tuottajat opetetaan syömään valtion laarista muusta piittaamatta. Ja siis veronmaksajillekin. Joita me kaikki tietysti ollaan, yrittäjät kuin palkansaajat.

EU:ssa suurin menoerä on maatalous, siihen kylvetään satoja miljardeja vuodessa. Ja kyseessä on j--a jokapäiväistuote, jota ilman ei kukaan edes pysy hengissä. Miten tuommoista tuotetta ei muka ole mahdollista tuottaa kannattaavasti, ilman tukia? Maatalodesta on sentään miljoonan vuoden kokemus, tai sinne suuntaan ainakin. Luulisi viljan kasvavan ja possun lihovan kannattavasti ilman verotaalereita, on siinä ennenkin onnistuttu.

Tuet ovat pois muualta, kun veroja täytyy nostaa. Terveet toimialat sen maksaa, ja niiden väki, niin omistajat kuin duunarit.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini