Blogin arkisto

Keskisuuret yritykset tarjoavat vastavalmistuneille hyviä uramahdollisuuksia

Share |

Tiistai 12.1.2010 klo 10.13 - Kai Nyman


Haluatko erikoistua vai olla monipuolinen?

Kansainväliset yritykset ja ylipäätään suuret organisaatiot ovat huolella organisoituja kokonaisuuksia, joiden menestys perustuu siihen, että jokainen työntekijä löytää paikkansa kokonaisuuden osana. Jokaiselle tarjotaan uransa alussa mahdollisuus erikoistua kapeaan tekemisen kenttään. Globaalien suurten toimijoiden markkinointi, myynti, tuotekehitys, tuotanto, osto ja tutkimus ovat yleensä vahvasti eriytyneitä toisistaan sekä sosiaalisesti että tekemisen tasolla ja mahdollisuuksia erikoistumiseen riittää.
Pienissä ja keskisuurien yritysten toiminnassa on paljon enemmän joustavuutta työtehtävien suhteen. Sama ihminen voi helposti toimia osana tuotekehitystä ja hetken kuluttua olla taas tukemassa markkinointia ja asiakastukea. Ihmiset tuntevat toisensa yli funktioiden ja kokonaisuuden hahmottaminen onnistuu aloittavaltakin työntekijältä.

Haluatko työntekijän turvallisen roolin vai oletko kumppani?

Perinteisissä suurissa yrityksissä on yhtenäinen päämäärä ja yrityssuunnittelu tapahtuu keskitetysti. Tavoitteet ja strategiat kommunikoidaan tehokkaasti koko organisaatioon, jonka tehtävä muodostuu toteuttamispainoitteiseksi. Tämän tyyppisessä ympäristössä työntekijältä oletetaan kuuliaisuutta ja kykyä kunnioittaa keskitettyjä päätöksiä. Ihmisten sitoutuminen työhönsä on autoritaarisessa, keskitetyssä mallissa ohutta ja niinpä monet kokevat olevansa enemmän työntekijöitä kuin kumppaneita.


Pienemmissä yrityksissä kuunnellaan joskus koko yrityksen henkilökunnan mielipidettä ja kaikilla on jotain annettavaa kun määritellään yrityksen päämääriä ja toimintatapoja. Henkilöstö kokee tällöin toisenlaista kumppanuutta ja yhteenkuuluvaisuutta, mutta myös turvattomuutta, sillä monet toimintaa ohjaavat turvallisuutta luovat säännöt puuttuvat.

Haluatko oppia tehokkaan koneiston toimintaa vai haluatko olla osa yhteiskuntaa?

Suurilla yrityksillä on itsellään varaa ja halua ottaa oman organisaationsa haltuun lakiasioita, kirjanpitoa, tutkimustyötä, tuotantoa, myyntiä ja monia muita tehtäviä, jotka pienemmissä yrityksissä ostetaan ulkoa. Yhä harvemmilla on kontakteja yrityksen ulkopuolelle ja tehokas sisäinen toiminta korvaa sitä, jonka pienet yritykset ovat ratkaisseet verkottumalla. Sisäiset rajapinnat toimivat luonnollisesti eri tavalla kuin ulkoiset.

 Sopimuskäytännöt ovat erilaisia, resursseja ja palveluja saadaan käyttöön aivan erilaisilla prosesseilla kuin pienten yritysten välisissä keskinäisissä rajapinnoissa on tapana. Koko suuren organisaation olemassaolon oikeutus löytyy tavasta organisoida sisäisiä rajapintoja tehokkaammalla ja keveämmällä tavalla kuin on mahdollista jos nämä rajapinnat olisivat yritysten välisiä. Palveluita ei sisäisten rajapintojen yhteydessä osteta rahalla, vaan oikeus sisäisten palveluiden käyttöön tulee keskussuunnittelun kautta, joka antaa projekteille statuksen ja oikeuden sisäisten resurssien käyttöön.

 
Pienet ja keskisuuret yritykset ovat yleensä tehokkaasti verkottuneita toisiinsa ja yhteiskunnan funktioihin. Niiden ylivoimaisen osaamisen toiminta-alue on kapea ja kaikessa muussa ne pyrkivät käyttämään ulkopuolista apua. Sopimuksia yrityksien välillä on paljon ja lähes kaikki työntekijät tekevät yhteistyötä ulkoisten kumppanien kanssa. Tässä ympäristössä luottamus kumppaniin on ratkaisevaa; sopimuksia joudutaan tekemään nopeasti, eikä formaaliseen lakimiesten välityksellä tapahtuvaan sopimusprosessiin ole varaa.

Ero suurempien yritysten tapaan toimia on yhtä suuri kuin suunnitelmatalouden ero markkinatalouteen, ja tämä heijastuu myös tapaan jolla ihmiset suhtautuvat toisiinsa. Pienten yritysten työntekijät ovat tottuneet palvelemaan asiakasta ja läheistä kun taas suuren yritysten henkilökunta luottaa muodolliseen statukseen ja auktoriteettiin.

Mikä sinä olet - ja mikä haluat olla?

Mikä sinä olet ja mikä haluat olla?  Valitse siis tarkkaan minne haluat mennä ja minkälainen haluat olla. Monella nyt työttömäksi jääneellä on suuryritystausta, joka ei ole optimi ajatellen pärjäämistä suomalaisessa yhteiskunnassa - kontaktit, kumppanit ja toimintamallit ovat peräisin erilaisesta ympäristöstä. Ainakin työuraansa aloittavan kannattaa harkita valintaansa.

Lähde: www.piksu.net

Avainsanat: Kai Nyman, urakehitys, työpaikat, uravalinta, työelämä


Kommentit

12.1.2010 18.37  Hevimies

hehe mitä oon työkkärin ilmotuksia katellu nii muutaman vuoden työkokemusta vaaditaan lähes joka paikassa.

12.1.2010 18.51  yritä yritä

Tarviiko sitä uskoa jos vaativat työkokemusta. Siitä vaan haku pälle jos on ammattitaito.Kaikkien ehtojen täyttymättömyys ei ole este valinnalle. Yritä, yritä ja yritä ja sitten kun tekee mieli luovuttaa yritä. Mitään työtä maailmassa ei saa ilmaiseksi.
Tottakai työpaikkailmoituksessa on vaatimuksia.

13.1.2010 13.18  Hevimies

Tjaah kun jossain lukee että edellytämme 3-5v työkokemusta niin kyllä se myös suomeksi sitä tarkoittaa. Työtä kyllä ilmasiks saa helpostikkin mutta palkkatyötä ei niinkään helposti.

13.1.2010 16.08  yritä, yritä

Ei se kaikilla sitä tarkoita. Jos ei muuta työnantaja saa niin ottaa kyllä, jos muut asiat oikein kunnossa. Tekosyynä tuota voi käyttää.
Jollain aloilla on työvoimapula.

13.1.2010 16.31  Hevimies

Hmm miksi sitten vaatia enemmän kuin mitä on tarjolla. Jos kaupassa ei ole kuin skodia ja ladoja niin turhaa sinne on mennä mersua vaatimaan.

13.1.2010 18.20  Rekrytoija

Lähtökohtana on se, että vaatimustaso on riittävä jotta saa tarpeeksi laadukkaita hakijoita. Alasta riippuen.
Suomalaisten yritysten rekrytointi osaaminen ei tiettävästi ole yleisellä tasolla mitään huippuluokkaa. Suuremmat ja paljon rekrytoivat yritykset osaavat yleensä paremmin, pystyvät myös panostamaan siihen rahaa. Tämä ei ole työntekijän työnviihtyvyyden tae, paremmin viihdytään ja ollaan tyytyväisempiä pienemmissä yrityksissä.
Näin yleistäen. Monesti ietsitään kuitenkin parasta mahdollista hakijaa joka on saatavissa ja sitä ei tiedetä tai osata ennakoida etukäteen, miten hakuja tulee.

15.1.2010 14.22  Tekijälle töitä riittää

Kyllähän tekijälle töitä riittää, se tekee ne työt sitten vaikka itselleen eli on yrittäjä vaikka sitten titteli olis mikä

18.1.2010 14.54  Oskari Opiskelija

"Vastavalmistuneilla" tarkoitetaan useimmiten 3-5 vuotta alalla hulluna hommia paiskinutta. Vastavalmistuneiden töihin on kymmenen alan konkaria hakemassa, joten ei mitään mahdollisuuksia. Nykyään ei moniin firmoihin oteta edes orjatyövoimaksi eli harjoittelijaksi.

18.1.2010 15.52  Joltain aloilta saa paljon paremmin töitä kuin toisilta

Myyntialalta ja palvelualoilta saa töitä jos on taitoja tai potentiaalisia taitoja.Myös uralla eteneminen on mahdollista melko nopeasti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini