Blogin arkisto

Arvottomassa työyhteisössä on tuhoon johtavat asenteet

Share |

Maanantai 11.1.2010 klo 8.00 - Olli Linjala


Olin voimakkaasti mukana nujertamassa 1990-luvun lamaa Suomessa. Kiivaimpana vuotena ajoin autolla 124 000 kilometriä ja yövyin 203 yötä hotelleissa. Tärkeimmät viestini olivat jaksamisen ratkaisevan suuri merkitys selviytymisessä, urautuneitten rutiinien rikkominen sekä halu selvitä olemassa olevassa tilanteessa. Henkilökohtaisena jaksamisen käyttövoimana oli pienistäkin onnistumisistani nauttiminen, ihmisiltä saamani palaute sekä erittäin korkea oman työn arvostaminen.

Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, työ, asenne, kehittyminen, etu, rutiinit, urautuminen, laatu, laadukkuus, arvot, luottamus


Kommentit

19.1.2010 10.05  Eeva M.

Hyvä kirjoitus ja totta joka sana. Yhteiskuntamme on kuitenkin mennyt juuri tähän suuntaan, että arvoja ei ole kuin nettisivujen teksteihin präntättynä, osingot ja kasvu ovat niitä oikeita arvoja. Nyt kaivattaisiin äkkiä koulutusta, kuinka työntekijät jaksavat työpaikoilla, joissa kaikki on epävarmaa, tehdään asap, heti, pian, äkkiä jne., ei ehditä / haluta kouluttaa, ei perehdyttää, pitää olla monitaitoinen eikä sosiaalisia suhteita ole, meilejä tulee pari sataa päivässä jne. - Eli kertoa, miten olet positiivinen autoritääriseksi palautuneesta työkulttuurista huolimatta, kun omaa aikaa eikä mitään muutakaan ole. Tämä olisi realismia ja tästä olisi todella apua työelämään, vaikka onkin mukava tietää, minkälainen olisi se hyväkin työyhteistö. :-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini