Blogin arkisto

Tavara liikkeelle, osa 1.

Share |

Tiistai 30.3.2010 - Miia Godwin


Tässä reippaalle export-yrittäjälle liuta ilmaisia sisäpiirin tuotevinkkejä. Seuraavalla kerralla listaan ohittamattomat neuvot tuontiyritykselle.

Suomen suloja Isoon-Britanniaan

Olut
Brittein saarilla on myynnissä tuhansittain olutmerkkejä, mutta suomalaisia, raikkaita lagereita ei ole yleisesti saatavilla. Miksi? Niille olisi täällä mainio markkinarako, sillä nykyenglantilaisten makupaletti on virittäytynyt meikäläisten taajuudelle. Eikö ketään kiinnosta markkinat, joilla kumotaan 28 miljoonaa tuoppia päivittäin?

Kahvi
Kaikki paikalliset, jotka ovat tarpeeksi onnekkaita päästäkseen maistamaan Suomesta rahtaamaani kahvia, ovat olleet myytyjä sen pehmeästä mausta. Täällä marketit tarjoavat vain tummapaahtoista, palaneenmakuista kahvia, joten pienelle ”erikoisuudellekin” olisi varmasti jalansijaa teenjuojien kuningaskunnassa.

Lumilapiot/kolat/aurat
Kuluneen talven ”Big Freezen” (eli suomalaisittain pikkupakkasten) iskiessä huomattiin, että täällä tarvitaan lisää lumenkäsittelykalustoa. Koska talvet eivät ole ankaria ja luntakin satelee satunnaisesti, kevyille sovelluksille olisi tilausta. Täkäläiset, metalliset lumilapiot ovat raskaita ja aivan liian pieniä lumen siirtelyyn. Lumikolista ei olla edes nähty unta. Nyt pikapikaa esitettä kuntien päättäjille suomalaisista käytännöllisistä lumilapioista, kolista ja muuhun kalustoon liitettävistä, kevytauroista

Maalaisjärki
Täällä saarivaltiolla toteutetaan välillä mitä kummallisinta logiikkaa, monesti markkinavoimien intressein maustettuna. Yritysten, kaupunkien sekä yhteisöjen Terveys- ja turvallisuushenkilöille ”säännöt” ovat kaikki kaikessa. Sääntöjen avulla henkilön omien aivojen käyttöä pyritään rajoittamaan tehokkaasti, yleisen turvallisuuden ja käräjähaasteiden pelon nimissä. Tämä johtaa täysin mielipuolisiin käytäntöihin, kuten esimerkiksi keltaisten varoituskorttien jakamiseen työpaikoilla, jos joku sattuu kävelemään liian lujaa. Me suomalaiset olemme onneksi vielä sen verran maalaisjärkeviä, että sitä riittäisi varmasti vientituotteeksi saakka.

Lisää ideoita löytyy kuin hattuhyllyltä, ota rohkeasti yhteyttä!

Miia Godwin
Kirjoittaja on freelancertoimittaja, joka asuu ja työskentelee Isossa-Britanniassa.

Avainsanat: Miia Godwin, vienti, tuonti, tuotevinkki, kysyntä, markkinat


Kommentit

30.3.2010 11.36  Hevimies

Suomalainen kitkerä vatsahava kahvi ei kelpaa ulkolaisille. Sitä juo vain suomalaiset jotka ei paremmasta tiedä.

30.3.2010 11.39  poppari

:D


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini