Blogin arkisto

Kuka puhuu?

Share |

Maanantai 12.7.2010 - Nimimerkki "Puhuva pää"


"Ajattelen – siis olen". Tämän lainauksen nappasin Pauli Vuorion pääkirjoituksesta toukokuulta. Vaan kuka olen tai kuka sinä olet? Mitä oikeasti ajattelet ja miksi juuri nuo ajatukset tuot esille?

Ennen internetiäkin nimimerkin taakse on voinut piiloutua, mutta nyt sosiaalisen median aikakaudella voi bittimaailmaan luoda ihan uuden identiteetin, jolla ei välttämättä ole paljoa yhteistä todellisen minäsi kanssa.

Netissä on helppo piilotella huonoja puoliaan ja esittää sellaista, joka haluaisi olla. Näkyviin voi tuoda vain sellaisia asioita, joita uskoo muiden arvostavan tai joista voi olla hyötyä bisnekselle. Siinä ei sinänsä ole mitään hävettävää, hyödyn vuoksi itsekin loin Facebook-profiilin.

Koneen välityksellä ei kuitenkaan saa selville todellista minää. Tarvitaan edelleenkin henkilökohtaisia kontakteja ja keskusteluja sekä ihan fyysistä läsnäoloa. Ihminen ei ole pelkkä ajatteleva ja puhuva pää, vaan muullakin keholla on merkitystä kommunikoinnissa. Eikä netin välityksellä voi halata!

Nimimerkki ”Puhuva pää”

Avainsanat: Ajattelu, olemassaolo, ajatusten vaihto, oma minä, peiteminä, identiteetti, kommunikointi, elemaailma, virtuaalinen olemassaolo, kosketus


Kommentit

12.7.2010 11.31  Pauli Vuorio

Asia on todellakin laaja. Alkuperäinen kirjoitus viittasi ensisijaisesti siihen , että tiedätkö mikä sinä itse olet ajattelultasi?
Tämähän ei selviä välttämättä edes henkilökohtaisessa kontaktissa.

13.7.2010 8.00  Hevimies

Hmm tilanne ratkaisee mitä ajatuksia milloinkin tuon esille. Ajtuksetkaan ei ole absoluuttisia totuuksia läpi elämän vaan ajatusmaailma muuttuu iän myötä.

13.7.2010 8.15  AP

Asenne ratkaisee, asenne on kehittynyt meissä vuosikausia ja ohjaa toimintaamme. Asenne usein , ellei lähes aina ohjaa sitä miten tilanteeseen reagoimme. Todella harva ajattelee järkiperäisesti tilanteissa, mutta todella moni väittää näin tekevänsä. Jälkeenpäin varsinkin.
Emme siis ajattele vaan toimimme rutiinilla, "vaistonvaraisesti" tottumuksen mukaisesti jne...
Ajattelu, joka on usein lähinnä ulosilmaistuna perusteluita toimintaamme tulee peloista, kivuista, haluista jne....
Useilla ei oikein kovien kriteereiden mukaan siis ole ajatusmaailmaa....
Valtavan suuri määrä ihmisiä on kuvitellut ( ellei jopa voi sanoa, että me kaikki ) saaneensa ajatuksen, joka on ihan uusi, vaikka samaa "ajatusta" on ollut miljoonilla ihmisillä. Yrityselämässä ja työelämässä näitä "uusia ajatuksia" näkee koko ajan. Sitten koetaan lannistumista, kun täytyy todeta, että ei ajatus mikään uusi olekaan ja sitä on testattu jo monia kertoja ja se ei toimi....
Oikeasti tämä uusi ajatus ei ollut uusi edes sen keksijälle vaan hän sai vaikutteita jostain lukemastaan tai kuulemastaan.......tai kopioi ajatuksen täysin suoraan jostain....


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini