Blogin arkisto

Aikataulutusta

Share |

Tiistai 9.11.2010 - Miia Godwin


Näin maahanmuuttajana on usein tullut mieleen, että meidän kaikkien olisi syytä joustaa niin asenteissamme kuin tavoissammekin. Mitähän siitä seuraisi, jos vain itsepäisesti pitäisimme kiinni omista tottumuksistamme? Ehkä työpäivä eurooppalaisten kollegoiden kanssa sujuisi jotenkin näin:
Soitan aamukahdeksalta toimistolle ja sieltä vastaa suomalainen Juhani.

Avainsanat: Miia Godwin, kulttuurierot, maahanmuuttaja, tehokkuus, työkulttuuri, asenne, joustaminen, sosiaaliset taidot, kommunikointikyky


Kommentit

10.11.2010 14.17  Hevimies

Jaa että antaa somaaleiden rikastuttaa luontoa kaisaniemen puistossa, kun sehän kuluu niiden kulttuuriin.

Se on niin että maassa maan tavalla, tai ulos maasta. suomalainen kulttuuri on yhtä arvokas kuin ihan mikä tahansa muukin ja sen dissaaminen Suomessa kertoo henkilön asennevammasta muuta kuin omaa kulttuuriaan kohtaan.

10.11.2010 15.28  Avointamieltä, eikä junttimeininkiä

Noh noh. Avointa mieltä. Maassa maan tavalla, mutta kyllä pitää sen sisällä voida olla ihmiset erilaisia. Ja varsinkin ei pidä suhtautua kehenkään yli tai alimielisesti.

5.12.2010 17.04  Mietinpävain

Maan sisällä pitäisi voida ihmiset olla erilaisia? Sanoisitko sen kaverilleni joka törmäsi maahanmuuttajapakolaisiin, jotka eivät kunnioita naisia, kuten heidän kurttuuriin on tyypillistä ja raiskasivat kaverini?

5.12.2010 18.29  Enemmän ymmärrystä, mutta se ei tarkoita väärintekemiselle sympatiaa tai empatiaa

Kaikilla meillä on johonkin suvaitsemattomuutta. Ääri-ilmiöt ja teot ovat sitten asia erikseen ja kun mennään laittomuuksiin. Suomessakin on alueellista eriarvoistamista ihmisten mielissä ja eri sosiaaliluokkien ja sukupuoltenkin suhteen. Koko ihmisryhmä, esim pakolaiset eivät ole samanlaisia, kuten eivät Turkulaisetkaan tai naiset, miehet tai S-ryhmän kortin haltijatkaan. Kaikki ihmiset eivät ole epärehellisiä tai rehellisiä tai kaikki romanit varkaita. Vaikka pienellä otannalla alkaisikin tuntua, että suurin osa on, ei se tee tosiasiaa väitteistä, että kaikki ovat. Tämä yleistäminen on hyvin vaarallista ja johtaa paitsi ääritulkintoihin myös ääriajatteluun ja joskus myös ääritoimintaan. Erilaisuuden hyväksyminen ei kuitenkaan koskaan voi olla väärintekemistä toisille ihmisille tai elollisille olennoille. Erilaisuus ei tarkoita, etteikö kirjoitettuja tai kirjoittamattiomia lakeja ja hyviä tapoja pitäisi noudattaa. Esimerkiksi Suomalainen mies voi yksittäistapauksena olla yhtä lailla täysin naisia kunnioittamaton tai mitä vain. Samoin nainen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini