Blogin arkisto

Naamakirja

Share |

Perjantai 28.1.2011 - Kari Uoti


Sosiaalinen media on must, jokaisen pitää olla Facebookissa näyttämässä naamaansa, kertomassa kuulumisiaan, kommentoimassa toisten kuvia ja kuulumisia, olemassa sosiaalisia, verkostoitumassa.

Naamakirjan kaverimäärä kertoo oletko joku vai pelkkä luuseri, jolla ei ole edes kavereita. Kohta naamakirja tarjoaa palvelua, jossa surkimukset saavat ostaa itselleen kavereita, jotta eivät näyttäisi surkimuksilta. Hyvistä nimistä joutuu maksamaan enemmän kuin tavallisista.

Syntyy kavereiden markkinat ihan kuin koulun pihalla, kuka on kenenkin kaa. Voi sitä onnetonta, joka ei oo kenenkään kaa, se joutuu tekemään palveluksia voidakseen olla edes jonkun kaa. Kaa, kaa, siis ei yxin.

Naamakirja on todellisuudessa surkea ja pinnallinen näyttämö, jossa tavoitellaan nopeaa tyydytystä, instant gratification, suhteitten pikaruokala, joka ei maistu eikä tunnu miltään, mutta joka addiktoi ihmisen pois normaalista elämästä, normaalista kanssakäymisestä toisten ihmisten kanssa.

Naamakirja tekee normaaleista ihmisistä peräkammarin poikia, jotka kurkkivat ja urkkivat toisten tekemisiä piiloistaan ilman vaaraa joutua todellisuudessa vastuuseen tai vaaraan suhteessa muihin ihmisiin. Naamakirja on synkkä sairaus, joka taannuttaa ihmisen.

Naamakirja on jokaisen tyrkyn tie julkisuuteen, koska kukaan ei enää voi estää omien tarinoitten tai kuvien julkistamista kaikille. Naamakirjassa kaikki ovat julkkiksia, mieletöntä. Enää ei tarvitse yrittää BB-taloon tai Idolsiin, naamakirja hoitaa homman. Voit olla tosi merkittävä ja kertoa kaikkea tosi tärkeetä sinulle tänään tapahtunutta ihan mistä vaan, kun on naamakirjassa.

Naamakirja on niin mieletön juttu, että päätin jättää sen. Otan itseni takaisin itselleni, katselen omia kuvia läheisteni kanssa. Kerron omat juttuni niille, joille ne kuuluvat. Voimaistun rauhassa ihan itsekseni.

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA
Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, sosiaalinen media, Facebook-riippuvuus, virtuaalitodellisuus, nettiyhteisö


Kommentit

28.1.2011 12.22  Hevimies

Hieno päätös, meikäläistä ei facepoopista ole koskaan löytynyt eikä löydy. Arvostan yksityisyyttä ja vapaa aikaani sen verran korkealle ettei kiinosta niitä koko maailmalle luovuttaa.

28.1.2011 12.50  FBFani

Ei pidä kuitenkaan luulla, että asia on ihan kuten kirjoitus väittää. Joillekin Facebook on mahtijuttu, eikä vain hömppää. Ethän edes tiedä, jos et ole siellä?

28.1.2011 13.14  Hevimies

Ei se nyt niin underground juttu ole että siitä ei vois tietää olematta sielä. Kyllä se ainakin microsoftille on mahtijuttu kun ne sen mainontaan tunkee niin paljon fyrkkaa. Ite kirjottelen mieluumin yrittajalinjan foorumille kun raportoin facepooppin kun olen käynyt paskalla ja odotan että tykkääkö joku siitä.

28.1.2011 19.44  FBFani

Facebook muuttuu koko ajan. Kuten kaikki nettipalvelut. Itsekukin päättää mihin niitä käyttää tai on käyttämättä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini