Blogin arkisto

Kuka tarvitsee apua?

Share |

Maanantai 7.5.2012 - Ville Saarikalle


villesaarikalle_blogikuva.jpgTotuus on, että hyvin suuri osa kärsimyksestämme johtuu vastuuttomuudesta. Näin on asia ainakin länsimaissa. Syyllinen löytyy, kun vain katsoo peiliin. Omat valinnat ja päätökset ovat johtaneet joihinkin hyviin tuloksiin ja toisaalta myös moniin epäonnistumisiin.

Koulut jäävät kesken, tehdään rikoksia, ollaan laiskoja, tuhlataan kaikki rahat, käytetään runsaasti alkoholia, syödään rasvaista ruokaa ja sokeria eikä yksinkertaisesti hoideta omia asioitamme. Lopputulos on yllättäen huono. Tämä on kylmä totuus ja lasku siitä on suuri.

Avainsanat: Ville Saarikalle, apu, auttaminen, valinnat, hyväntekeväisyys


Kommentit

8.5.2012 9.33  Hevimies

Siin on taas yks pumpulissa kasvanu nulikka jolla ei oo mitään hajuu mitä köyhyys suomessa on.

Afrikassa on kuivaa sen takia että ne on liian laiskoja kaivamaan vettä ja liian riitaisia tekemään ytheistyötä. Eläimet löytää afrikasta vettä ilman lapiotakin, miks ei ihmiset löydä?

8.5.2012 11.46  AP

Toki jonkun kulttuurin tai maan ihmiset voivat olla hyvin erilaisia työn tekotavoissaan tai heillä ei ole paljonkaan samaa käsitystä koko työnteosta jos muustakaan elämästä, kuin meillä Suomalaisilla tai Länsimaalaisilla. Myös monet muut kuten aikakäsitys on erilainen.Esimerkiksi Afrikassa on kiistämättä ihmisiä joiden mahdollisuus vaikuttaa omaan tulevaisuteensa ovat totaalisesti erilaisia kuin meillä Suomessa. Kyse voi olla jopa vankeudesta, fyysisestä ja henkisestä painostuksesta johon on kasvettu uskonnon tai heimon tai lähipiirin kautta. Ihminen voidaan jopa myydä prostituoiduksi ja orjaksi ja hänellä ei ole ollut edes mahdollisuutta samaan tietämiseen tai koulutukseen, kuin suomessa. Elintaso ja kaikki ovat alkeellisella tasolla, josta on erittäin paljon vaikeampaa.
Eihän nyt suinkaan Afikassa ole kuivaa vain sen takia, että on laiskoja kaivaan vettä. Suomessa vettä ei tarvitse kaivaa ja silloin jos tarvitsee se tehdään koneilla. Vai onko nimimerkki Hevimies kenties itse paljonkin kaivanut vettä ja kenties valmis siihen. Jopa nykyisin avuin, jos olet terve fyysisesti Hevimies, niin menepä afrikkaan ja anna kaikki rahasi ja passisi ja omaisuutesi jollekin ja katso miten siellä kuivilla alueilla selviät.Suomessa on köyhyttä, mutta aivan toisessa mittapuussa, aivan erilailla kuin oikeasti köyhissä maissa. Ja siellä on ihan oikeita luokkareroja, joihin verrattuna Suomi on melkein täysin luokaton yhteiskunta täydellisellä tasa-arvolla. Eläimiä muuten kuolee afrikassa kuivuuden takia, tiedoksi vaan. Ei Suomessa.
Tämä taas ei tarkoita että köyhät eri maissa ja eri syistä olisivat jotenkin vetailtavissa kirjoituksen kaltaisesti toisiinsa oikeutetusti.

8.5.2012 14.33  Hevimies

En mä ole köyhä, vaan hyvin toimeen tuleva. Asiat ei aina ole olleet niin. Jupit vaan kuvittelee että köyhillä Suomessa on autot, asianpesukoneet, telkkarit..... Muijan kanssa elettiin molemmat 7?/päivä budjetilla opiskelu aikoina. Eli ruuat + laskut tuolla rahalla.

tuhannen kuivuuteen kuolevan ei tarvi kuin kaivaa metri per lärvi ja on kilometrin syvä kaivo.

suomi on itse rakentanut oman tulevaisuutensa synkistä ajoista huolimatta. jos afrikkalaiset eivät itse tee asioilleen mitään eivät ne koskaan paranekkaan.

8.5.2012 14.36  Hevimies

euron merkistä tulee näköjään kyssäri

8.5.2012 19.09  AP

Millä kaivaa tuhat x metri eli kilometrin syvyyteen pelkällä nihmisvoimalla. Haloo!

9.5.2012 8.40  Hevimies

Milläköhän on mainarit louhineet kaivokset kiveen, milläköhän on rakennettu kiinan muuri..........

9.5.2012 10.53  AP

Kiveen hakkaamalla kilometri alas ei oikein vettä löydy.
No, oletkos itse hakannut metrin kiveä alaspäin ilman koneita?Kokeile..Kerro kun valmista.

9.5.2012 15.43  Hevimies

Afrikassako ei ole mitään muuta kuin pelkkää kiveä.

hassua miten beduiinit pärjää ihan omillaan, löytäen vettä ja ruokaa keskeltä autiomaata.

ois niillä afrikan loisijoilla koneitakin jos ei kaikki rahat mitä länsimaat antaa menis aseisiin.

9.5.2012 16.32  AP

Etkö tajua. Millä kaivat mihinkään aineeseen kun olet 999 ihminen metrin kaivuussa siellä kilometrin syvyydessä? Eikö mene jakeluun.

Onko ainoa motiivi rasismi vai mikä se on?
Aliarvioitko lukijat vai yliarvioitko itsesi vai yritätkö vain ärsyttää vai oletko kenties todella tyhmä?

Asiat ovat eri alueilla eri tavalla sekä väestön kulttuurin alkulähtökohdan, väestön määrän, luonnon antimien ja kaiken suhteen.

Voi olla, että jotkut ovat meidän tapoihimme nähden suurin osa laiskoja tai jotain huonoa , mutta ei ole mikään syy sanoa, että kaikki siitä ja siitä ryhmästä ovat jotain tiettyä.
Eivät kaikki hevimiehetkään ole noin tyhmiä? Vai ovatko?

Rasismi tai epäreiluus on juuri yleistämistä, minkään asian huomioon ottamista, jolla tarkoituksellisesti leimataan.

Samoin on niin, ettei pidä asettaa Suomen köyhiä paremmiksi muttei huonommiksikaan. Ei narkkariuden takia huonossa jamassa oleva ole sen arvokkaampi kuin tyhmä tai rahansa juonut sen arvottomampi, kuin mustalainen.

Jokainen on yksilö. Jos olet tietyssä kulttuurissa on vaikeampi yksin muttaa asioita jos muut haluavat voimakkasti tehdä samoin, kuin ennen.


Suomen köyhyys on kyllä ENEMMÄN tuota kuin kirjoittaja kertoo kuin afrikassa.

9.5.2012 21.19  Hevimies

oho rasisti kortti

on afrikassa niitäkin joilla on vettä ja sivilisaation ja sitten on niitä pummeja jotka makaa leireillä eikä tee mitään parantaakseen elämänlaatuaan.

ihan turha väittää ettei löydy vettä, jos kerran beduiinitkin löytää sitä hiekka aavikolta.

pyramiiditkin on rakennettu ilman ainoatkaan sähkövempainta tahi kaivinkonetta. Jos kerran pyramiidin pystyy tekee käsivoimin niin kyllä kaivonkaivaminenkin onnistuu.

10.5.2012 7.26  AP

Kaiva sitten.

10.5.2012 8.39  Hevimies

Ei mun tartte, on muita töitä 8 tuntia päivässä kun makoilla suu auki odottaen että sinne ilmaantuu ruokaa.

Jos ois vaihtehto olla ilman vettä tai kaivaa sitä niin kyllä kaivaisin.

10.5.2012 13.40  AP

Jee jee. Taitais olla lyhyt elämä.
Vedethän kannetaan siellä jossain alueella ja kulttuuriksi on kehittynyt että se on naisten hommaa. Tommisissa hommissa menee miehisyys miesten silmissä.

Oikeasti meillä ei ole mitään käsitystä minkälainen ajattelu tyystin erilaisissa kulttuureissa on ja afrikasta on aikanaan viety luonnonrikkauksia kuten nytkin, viejät ovat vaan eri. Jos olis annettu olla rauhassa olis ehkä eri tilanne.Tässä yksi esimerkki miten vaikeaa on,kun mittareina pidetään samoja, kuin mitä meillä on Suomessa ja sillä perusteella arvioidaan asioita ja sitten on vielä ennakkoluulot ja vähän vääriä tietoja eli eri asiat yleensä sekoittunut keskenään.
Esim. myytti ihmisistä, kokonaisista kansoista, jotka makoilisivat suu auki odottaen sinne ruokaa.

Eipä silti me Suomalaiset olemme suhteellisen ahkeria edelleen. Meille on muodostunut työmoraali, joka on länsimaissa ahkeran kuva. Työskentelytavoissa olisi kyllä paljon korjattavaa. Toisaalta jos joku kuvittelee, että olisimme maailman ahkerampia, se aika on mennyt aikoja sitten ohi, siitä olemme todella kaukana.
Ja avuttomuus on lisääntynyt. Aika paljon avuttomampia olisimme todenköisesti kuitenkin esim.afrikassa.

10.5.2012 15.59  Hevimies

On sielä maa täys luonnon rikkauksia, kultaa, timantteja, metsät täynnä yrttejä ja mausteita.
Elukoita on villinä vaikka muille jakaa.

Ei sielä pitäs nälkään ja janoon kuolla.

Suomessa on paljon rankemmat olosuhteet selviytyä luonnossa.

11.5.2012 11.09  Heli

Suurin osa Suomalaista ei selviäisi missään luonnossa ilman mitään nykymukavuuksia ja apuvälineitä kovinkaan pitkään.

11.5.2012 15.50  Hevimies

Suomalaisilla ei ole tarvetta selviytyä primitiivisissä oloissa, sen takia näitä taitoja ei monenkaan tarvitse harjoitella.

Suomalaisen elämän vaatimustaso on todella paljon korkeampi kuin afrikkalaisen.

Siivoamaankaan et pääse ilman ammattitutkintoa. Eikä insinöörin tai maisterinkaan paperit takaa työllistymistä.

7.6.2012 15.21  Jarmo

"Länsimaiset hyvinvointiyhteiskunnat ovat täynnä miljoonia ihmisiä, jotka ovat osansa valinneet ja valitettavasti moni on valinnut huononkin osan".

Hoh hoijaa... harvinaisen naivia tekstiä aikuiselta ihmiseltä. Ilmeisesti asiat olleet aina liian hyvin kun kuvittelee huono-osaisuuden olevan oma valinta. Tuskin kukaan haaveilee narkomaanin tai syrjäytyneen osasta? Tsekkaa alkuun vaikka "matteusvaikutus".

Ärsyttää myös että pidät elintasoa jonkinlaisena mittarina huono-osaisuudelle. Sen takaa yleensä löytyy se todellinen huono-osaisuus, jolla ei ole mitään tekemistä pesukoneiden ja televisioiden kanssa. Kyllä pistää vihaksi.

7.6.2012 15.43  Hevimies

Jarmolla on hyvä pointti, kukaan ei vanhempiaan valitse. Jos heroiini riippuvuus on syntyessä niin ei siinä paljon valinnoista voida puhua.

7.6.2012 16.29  Voi voi

Onhan asia niinkin. Kirjoittaja tuskin tarkoittaa tätä. Vaan sitä että ovat valintansa tehneet, tuhlanneet rahansa, valinneet tietyin perustein mihin kouluttautuvat tai ovat kouluttautumatta ja muut miljardit valinnat yksilönä, joita Suomalaisista pystyy kaikki tekemään ellei nyt ole kidnapattu tms... toisin sanoen ihmiset jotka uskovat että ovat kohtalonsa vankeja ovat yleensä täysin väärässä. Se että valitaan samaa mitä kaveripiirikin... voi voi
Jokainen voi olla oman elämänsä sankari, kuten eräs sanoisi. Tälläkään ei ole mitään tekemistä televisoiden ja pesukoneiden kanssa. Jopa persoonaansa voi hivenen muuttaa, sairaukset eivät estä. Toisaalta täysin terve ja taloudellisesti menestyvä voi olla luuseri. On poikkeuksia, että heoiiniriippuvuus on syntyessä, mutta se kuuluu onneksi marginaaliin. Kaikkea et voi valita, suurimman osan suurin osa voi, sitä on turha kiertää.

7.6.2012 16.29  Voi voi

Vai ei siivoamaan pääse ilman ammattitutkintoa? Hevimies on ainakin ihan pihalla!

7.6.2012 16.59  Jarmo

Tarkoitin edellisessä postauksessani, että monet niistä, jotka ovat elämänsä "ryssinneet" eivät ole saaneet niitä tietoja, taitoja ja kykyjä joita "oikeiden" valintojen tekemiseen elämässä tarvitaan. "Ei voi kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu". Jokainen varmaan tuntee tyyppejä, joilla elämä on ollut alamäkeä jo hyvin nuoresta pitäen, kun eivät ole osanneet tai pystyneet tekemään niitä "oikeita" valintoja. Ainahan on mahdollista muuttua, mutta ärsyttää silti tällainen uhrien syyllistäminen. Kovin helppo on lähteä jeesustelemaan...

7.6.2012 18.06  AP

Onhan näitä. Elämä ei kuitenkaan ole juuri kenellekään pelkkää kohtaloa ja aina muka käy huono tuuri. Huono tuuri tulee useimmiten siitä, että valitsee väärin tai antaa mielihaluilleen periksi tai ei tee tarpeeksi. Vielä helpompaa, kuin jeesusteleminen on väittää aina huonoa tuuria tai asioita asioita muiden syyksi.

Yhteiskunta kuitenkin vaatii esimerkiksi juuri yrittäjiltä , että he etsivät niitä tietoja joita tarvitaan. Ei siis ole puolustus ettei niitä ole, ne olisi pitänyt hankkia. Että voi voi.

Armeijasta ei riitä myöhästumisen syyksi, että oli ruuhkaa. Olisi pitänyt lähteä niin aikaisin, että on perillä kasarmilla!

Aina on olemassa mutta, sitku, ja selityksen selitykset ja jossittelu, jos haluaa. Vähemmmässä on selkärankaiset ratkaisut, suorat vastaukset ja yrittäjähenkisyys ja oikein pirun kova työ.

Vähemmässä on myös posittiivisdet ihmiset. Valittajia, ennalta tyrmääjiä ja jälkiviisaita löytyy joka paikasta.

7.6.2012 18.57  Jarmo

En itse usko tuuriin tai kohtaloon. Jos lähtökohdat elämälle ovat huonot, eivät kaikki kuitenkaan pysty sieltä nousemaan. Toisaalta monenlaiset kurjat kokemukset tai kokemusten puute aiheuttavat ihmisille ongelmia, jotka sitten ulkopuolelle näkyvä huono-osaisuutena. Nämä ovat asioita joihin ei itse välttämättä pysty juurikaan vaikuttamaan. Elämä voi olla yhtä kurjaa täällä kuin siellä Afrikassakin, vaikka fyysiset puitteet ovatkin aivan erilaisia.

Meillä kaikilla on tavoitteet varmasti korkeammalla kuin siellä alkon joka-aamuisessa spugejonossa, mutta silti sinne osa päätyy.

"Maailma on vahvojen kiertopalkinto" totesi eräskin pulloon hukkunut taiteilija. Kaikki eivät ikävä kyllä ole riittävän vahvoja tai "yrittäjähenkisiä".

Ikävää on, jos ihmiset eivät pysty tuntemaan empatiaa tätä kansanryhmää kohtaan, vaan pitävät heitä kirjoittajan tapaan yksinkertaisesti "vastuuttomina". No joo. Rauhaa, rakkautta ja empatiaa!

8.6.2012 10.32  Hevimies

7.6.2012 16:29 Voi voi

Voit tietysti kämppääsi siivoamaan palkata minkä tahansa mexikaanin nacho palkalla. Mutta mitään vähääkään ammattitaitoa vaativaa siivoamista et pääse tekemään ilman koulutusta.

8.6.2012 13.40  Voi voi

Eipä siltä vaikuta. Siivousfirmat käyttävät kaikenmaailman siivoojia ja useilla paikkakunnilla on siivoojista pula. Aivan satavarmasti on siivoamassa ilman mitään tutkintoja.Ja paljon. Sen sijaan palkkasuhteeseen johonkin julkiselle puolelle on eri asia.

Merkillepantavaa että tutkintosiivoojatkin ovat halpapalkattuja ja eivät etene urallaan tai perusta yrityksiä enemmän. Tutkinto ei näytä suurelle osalle takaavan mitään ammattitaitoa tai tehtävien tekoa.
Ammatti on pilattu monessa mielessä Suomessa.

14.6.2012 20.33  Kerrohan Jarmo

Kirjoittaja kait kumminkin tekee itse jopa vapaaehtoistyötä asioiden hyväksi.
Mitä sinä teet?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini