Blogin arkisto

Ammatti asiantuntija - tehtävä myyminen

Share |

Maanantai 22.10.2012 - Heikki Luoma


heikkiluoma.jpgPidätkö itseäsi enemmän asiantuntijana kuin myyjänä? Jos vastasit myöntävästi olet samassa tilanteessa kuin suuri joukko muita asiantuntijoita, jotka ajattelevat olevansa ensiksi asiantuntijoita, mutta joutuvat myymään.

Ennen oli helpompaa. Asiantuntija oli asiantuntija ja myyjä hoiti myymisen. Roolit olivat selvät.

Yhä enemmän asiantuntijat joutuvat myymään. Maailma muuttuu monimutkaisemmaksi. Asiakkaat ostavat tiimeinä, joissa ostopäätökseen vaikuttaa moni henkilö ja ostettavat tuotteet ja palvelut ovat monimutkaisempia kuin aikaisemmin. Seurauksena on, että kokonaisuuden hahmottamisen edellyttää asiantuntemusta. Pelkkä suupaltti ei pärjää.

Avainsanat: Heikki Luoma, myynti, asenne, asiantuntija, asiantuntijamyyjä, roolit


Kommentit

22.10.2012 10.51  Hevimies

ensimmäinen ammattini on asiantuntija, toinen myyjä, kolmas valmentaja ja neljäs lähenee

22.10.2012 12.37  Pauli Vuorio

Tehtävä arvostus voi olla ongelma. Siis ihminen arvostaa tehtävää palvelu- asiantuntija suoritusta tai mitä nimeä halutaankin käyttää tai tuotantoa, suunnittelua korkeammalle, kuin sen myyntiä. Vaikka ilman myyntiä palvelua tai tuotetta ei loppujen lopuksi olisi mitään väliä muulla.
Tässä on vankka usko siihen, että hyvä tuote tai palvelu myy itse itsensä, joka käytännön tasolla sitten tulee eteen, että se on pelkkää hölynpölyä.
Kun myynnnin tekemistä arvostaa vähemmän, ei pääse lähellekään omaa optimaalista tai edes hyvää potentiaaliaan. Myynti on sekä konkreettisesti, että moraalisesti ihan yhtä tärkeä tehtävänä, kuin mikä tahansa muukin, ei matalammalla, eikä korkeammalla. Mutta ilman myyntiä kaikki on lopulta turhaa. Tämä pitää ymmärtää oli koulutus tai maailmankatsomus tai asema mikä tahansa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini