Blogin arkisto

Pari keinoa joilla muutat muiden ongelmakäytöstä

Share |

Maanantai 25.2.2013 - Heikki Luoma


heikkiluoma.jpgCoachatessa yritysjohtoa ja myyntiä törmään toisinaan siihen, että jonkun on muututtava jollain tavalla, mutta koskaan henkilö, jonka halutaan muuttuvan, ei ole puhuja itse vaan joku toinen.

Ulkopuolelta muutokseen pakottaminen on kuitenkin lähes tuhoon tuomittua.

Parempi, tuottavampi ja tehokkaampi keino on aloittaa itsestä. Jos haluat, että jonkun toisen käytös muuttuu, on parempi ottaa ensimmäinen askel itse ja muuttaa omaa käyttäytymistä.

Ensimmäinen askel voi olla, että vain kuuntelet ja kuulet, mitä toinen sanoo. Se että kuulet, kertoo toiselle, että tajuat häntä. Ainakin että yrität.

Toinen askel on, ettet tuomitse sanoin, elein ja ilmein. Käytännössä pidättäydyt reagoimasta tunteella toisen käytökseen, joka voi olla provo sinun saamiseksi pois tolaltasi. Pysy tolallasi ja provo ei pure. Pysyt tasapainossa.

Usein nuo kaksi seikkaa riittävät. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin nuo kaksi asiaa.

Mutta aina ne eivät kuitenkaan vaikuta. On ihmisiä, jotka haluavat yksinkertaisesti pahaa toisille, eikä kuuntelu ja tuomitsemattomuus tehoa heihin, mutta ne tehoavat sinuun. Pystyt olemaan tasapainossa, vaikka toinen yrittää järkyttää sitä.

Annos järkeä, tuomitsemattomuutta ja kuulemista auttaa pitkälle. Ne ovat myös vallassasi. Voit päättää niistä täysin itse.

Heikki Matias Luoma
Actional Oy
www.actional.fi

Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, muutos, työyhteisö


Kommentit

25.2.2013 12.41  Vaatii kyllä rautaista selkärankaa

Helpommin sanottu, kuin tehty!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini