Blogin arkisto

Ratkaisu voi olla silmiesi edessä! Nyt hävettää?

Share |

Perjantai 9.8.2013 - Juha Ahola


juhaahola.jpgJoskus ratkaisu voi olla lähempänä ja yksinkertaisempi kuin uskotkaan. Olemme olleet samassa toimistossa vuoden 2010 alusta alkaen. Joskus valo häkäisee ikävästi ikkunasta ja tietokoneen ruutua on pitänyt kääntää, ettei valo paista ikävästi ja heijastu silmiin. Yhtenä päivänä kannoin ison irto-oven yhden työntekijän pyynnöstä tämän selän taakse ikkunan eteen, jottei aurinko pääse paistamaan kuvaruutuun.

Seuraavana päivänä marssin toimistolle ja kuinka ollakaan, toimiston naisväki oli hoksannut, että ikkunoissa on sälekaihtimet! Arvatkaapa nolottiko? Minä kannan ison oven verhoksi, kun ratkaisu olisi ollut kotoa ja joka paikasta tuttu sälekaihdin. Olimme siis olleet jo vuosia toimistossa huomaamatta sälekaihtimia ainakaan niiden käyttötarkoituksen kannalta.

Muistan kyllä nyt jälkikäteen, että olen usein värkännyt sälekaihtimien naruilla ohimennen, mutta kumma kyllä valoja ei syttynyt tauluun, kun piti niitä käyttää oikeassa tarkoituksessaan.

Vinkki seuraavaan ongelmatilanteeseen:

- Mieti, mikä olisi luonnollisin ja helpoin ratkaisu (entäpä seuraavaksi helpoin…)?

- Onko kyseinen ratkaisu olemassa silmiesi edesssä?

Älä ainakaan ennen noiden kahden kysymyksen yritä soveltaa ja keksiä pyörää uudelleen, ellei se ole peli tai leikki tarkoituksella.

Tämä esimerkki on hyvin konkreettinen ja täytyy sanoa, että kyllä hävetti, mutta myös nauratti. Nauroimme porukalla koko keissiä! Koska auringonvalo oli ja on ongelma vain tiettyinä vuodenaikoina (=harvoin), kun aurinko paistaa tietyltä korkeudelta tietyssä kulmassa, niin emme välittäneet ratkaista ongelmaa kauan kauan sitten.

Mutta vastaavia helppoja ratkaisuja voi olla moneen moneen asiaan päivittäin nenämme edessä, kun vain irtaudumme narsistisesta tarpeestamme keksiä normaalia vaikeampi ratkaisu. Ensi kerralla sinäkin voit miettiä, mikä olisi helpoin ja energiaasäästävin ratkaisu.

Pyörän uudelleen keksiminen ei aina ole tarpeen! 

P.S. Kiitos – ja hyvää yötä! Menen häpeämään…

Juha Ahola
Vauhtipyörä.fi

Avainsanat: Juha Ahola, itsensä kehittäminen, osaaminen, tartu hetkeen


Kommentit

13.8.2013 8.39  Oili

Näinhän se on.Ei tarvitse olla ruudinkeksijä saadakseen isojakin asioita arjessa aikaiseksi pienemmistä puhumattakaan.Pitää vaan ajatella.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini