Blogin arkisto

Piinaavat ideat

Share |

Torstai 7.11.2013 - Anja Kadziolka


sekuntielamaablogi.jpgKoska tänään on suhteellisen aivoton olo, päätin googlata jotain kirjoitettavaa. (Rehellisyys ennen kaikkea.) Googlasin "entrepreneur" ja aloin lukea mitä Wikipedia aiheesta kertoo.

Wikipediassa listataan kolme yrittäjätyyppiä: sosiaalinen yrittäjä, sarjayrittäjä ja elämäntapayrittäjä. Sosiaalinen yrittäjä haluaa parantaa maailmaa teoillaan ja motivoituu enemmän aatteesta kuin rahasta, sarjayrittäjä keksii jatkuvasti uusia bisnesideoita ja elämäntapayrittäjä haluaa tehdä harrastuksesta elinkeinon sekä haluaa enemmän vapautta ja aikaa perhe-elämälle. Siis todella pelkistetysti ja vapaasti käännettynä.

Samaistun näistä yrittäjätyypeistä jokaiseen. Etenkin tuohon keskimmäiseen. Uudet ideat suorastaan piinaavat minua, koska en pysty niitä tällä hetkellä toteuttamaan. Eräs ystäväni kehottikin minua perustamaan yrityksen, jossa myydään liikeideoita, kun taas kerran soitin hänelle innostuneena uudesta ideastani. Ideoita tulee usein silloin, kun huomaan hyvällä paikalla sijaitsevan vapaan liiketilan, puutteen kaupan valikoimissa tai kun tarvitsen palvelua, jota ei ole tarjolla. Tai sitten kotona kakkavaippaa vaihtaessa…

Muistan kuulleeni, että jokaisen menestyneen yrittäjän takana on seitsemän ei-niin-onnistunutta yritystä. Epäonnistuminen onkin mahtavaa, siitä oppii ja vahvistuu, jos siitä ei murru. Kuinka moni yrittäjä luovuttaa ensimmäisen epäonnistuneen yrityksen jälkeen? Tai ensimmäisen hylätyn rahoitushakemuksen jälkeen?

Suomessa on tilaa monille uusille yritysideoille, tilaisuudet pitää vaan nähdä. Vaikka markkina tuntuisi olevan täynnä, uskon, että hyvin toteutetulla konseptilla, tuotteistuksella ja markkinoinnilla tulosta saadaan aikaan. Hyvä idea ei siis riitä, se täytyy toteuttaa riittävän nokkelasti, jotta kilpailussa päästään voitolle.

Ideoita tulee, mutta sitten ne myös menevät. Suurin osa onkin jo unohtunut. Nyt täytyykin alkaa kirjata ideoita ylös, ties vaikka joskus jonkun niistä toteuttaisin.

Anja Kadziolka

Kirjoittaja on yrittäjä ja kahden lapsen äiti.

Lue alkuperäinen kirjoitus ja kirjoittajan blogia Sekuntielämää tästä.

Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, yritysidea, ideat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini